Bauermann: Lahko bi norel ...

Kaj se je s Poljaki dogajalo proti Gruziji in zakaj so doživeli ledeno prho, si ni znal razložiti niti selektor Dirk Bauermann.

Objavljeno
04. september 2013 23.22
BASKET-EURO-2013-GEO-POL
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Celje - Poljaki v že petem tujem selektorju na poljski klopi v zadnjih devetih letih in v naslendniku Aleša Pipana, ki je bil s Poljsko v Litvi 2011 17., vidijo priložnost za skok v višji razred evropske košarke. Pa čeprav se zavedajo, da nimajo svojega »Dirka Nowitzkega«, s katerim je Bauermann v minulih letih vodil nemško reprezentanco, leta 2005 pa sta skupaj osvojila tudi evropsko srebro. Bauermann ima sicer zelo čvrsto moštvo, zlasti pa spoštovanja vredno navezo visokih košarkarjev, a pa ob odprtju EP so Poljaki delovali kot razmajan vlak, mimo katerega drvi TGV.

»Niti ni pomembno, zakaj smo tako igrali, a ta hip v resnici tudi ne vem razloga. Preprosto smo pregoreli. Že več dni sem čutil, da fante žene neverjetna želja, kar je včasih zelo nevarno. Bili so živčni, zakrčeni. Včasih, ko si nečesa preveč želiš, izgledaš, kot da ti do tega sploh ni in tako je bilo tokrat z nami. Lahko bi norel od iskanja razlogov, kaj se je z nami pravzaprav zgodilo, a do naslednje tekme je le 24 ur,« je Bauermann v celjski dvorani poskušal že takoj po polomu z Gruzijo razbremeniti svoje izbrance. Se mu je pa kar pokadilo iz ušes ob vprašanju, ali je nemara igralcem med pripravami vendarle namenil preveč počitka.» V 19 dneh smo igrali enajst tekem, nujno je bilo, da s espočijejo pred EP, tako da ne, niso bili preveč prosti,« je bil kratek in odrezav.