Biatlonci ostali brez vstopnic za nedeljsko tekmo s Hrvaško

Anketa: Slovenski športniki in režiser o spremljanju EP. Gazvoda: Projekt spoštujem, a o košarki nimam pojma.

Objavljeno
03. september 2013 20.29
SLOVENIJA,LJUBLJANA,18.01.2012.NEJC GAZVODA.FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO.
Mojca Finc, Miha Šimnovec, šport
Mojca Finc, Miha Šimnovec, šport
Tina Maze, alpska smučarka: Z zanimanjem sem spremljala že priprave naših košarkarjev za eurobasket. Medtem ko sem bila na snežnem treningu v južni Ameriki, se je doma prebujala evforija. Moj septembrski urnik je zaradi treningov za olimpijsko sezono precej natrpan, a potrudila se bom slediti tekmam. Morda mi bo uspelo ogledati si kakšno tudi v živo. Košarkarjem želim, da ohranijo hladne glave. Upam, da se bodo uvrstili v finale.

Jakov Fak, biatlonec
: Prvenstvo bom spremljal, kolikor le bom lahko ob svojih treningih. Želeli smo si v nedeljo ogledati v živo tekmo med Hrvaško in Slovenijo, a ne moremo dobiti vstopnic, zato je želja splavala po vodi. Za koga bom navijal, naj ostane skrivnost. Pred časom sem imel priložnost spoznati slovenske košarkarje in res so kul. So zelo preprosti in sproščeni fantje, navdušili so me. Želim jim vse najboljše!

Robert Kranjec, smučarski skakalec: Košarkarje, s katerimi sem nedolgo tega posnel tudi oglas, bom seveda spremljal; sprva pred televizijskim zaslonom, zagotovo pa si bom kakšno tekmo ogledal tudi v Stožicah. Slovenci so nedvomno med kandidati za kolajno, ki so ji bili s 4. mestom blizu že pred štirimi leti na Poljskem. Tokrat bodo igrali na domačem parketu, kar je vsekakor prednost. Možnost torej je, treba je le verjeti vanjo. Upam, da bodo prišli čim dlje, v ožjem krogu favoritov pa so zame še Španci in Francozi. Sicer pa je evropsko prvenstvo super za promocijo Slovenije, iz tekmovanja pa lahko vsakdo nekaj iztrži.

Jure Natek, rokometaš: Košarka je zame drugi najbolj zanimiv šport za rokometom. Rad jo spremljam in tako bo tudi med eurobasketom. Slovenski reprezentanti so dobro igrali že na pripravljalnih tekmah. Prvenstvo je sicer nekaj drugega, a se nanj odpravljajo s potrjeno kakovostjo. Verjamem, da se bodo izkazali.

Dejan Zavec, boksar: Zelo rad spremljam košarko, vendar pa nisem strokovnjak. Slovensko moštvo je sposobno osvojiti kolajno, kar sklepam po reprezentantih, ki so povečini zelo izkušeni, in predstavah, ki so jih prikazali na pripravljalnih tekmah. Po tem sodim, da ima zdajšnja zasedba v sebi nekaj več kot prejšnje. Upam, da si bom lahko v živo ogledal dvoboj Slovenije s Španijo in še kakšno tekmo, kar pa bo v veliki meri odvisno od mojih priprav za naslednji obračun, ki naj bi ga imel 19. oktobra v Leipzigu. Sicer pa bi utegnilo imeti EP za Slovenijo velik pomen. Ne gre zanemariti pozitivne energije, določenega, četudi minimalnega prispevka za (gospodarski) razvoj in velike možnosti, da pridobimo nove turiste.

Sašo Bertoncelj, telovadec: Glede na to, da bomo prvenstvo spremljali v naši kavarni, si bom tudi sam, kolikor mi bo čas dopuščal – smo namreč sredi sezone – ob kakšni pijači ogledal katero od tekem. Košarko spremljam toliko, da vem, za kaj gre, nisem pa goreč navijač. Ker bodo naši zraven in imajo visoke cilje, pa bo tudi mene prvenstvo še bolj navijaško zamikalo. Slovenski reprezentanci močno privoščim kolajno! Naj si v drugem delu ustvarijo čim boljša izhodišča.

Nejc Gazvoda, režiser: Košarke ne spremljam in tudi prvenstva ne bom. Bodo pa ga vneto in pozorno spremljali moji igralci, ki me že milo prosijo, da ne organiziram vaje med eurobasketom. Zaradi tega bo tudi prvenstvo vplivalo na moje življenje, čeprav si nisem mislil, da bo. Projekt vsekakor spoštujem, vendar pa o košarki nimam pojma, ne vem, kdo sploh igra. Vem le, da sta v reprezentanci brata Dragić, ki se mi zdita prav simpatična.