Če bi le v Sloveniji vse delovalo tako, kot je na prvenstvu

Koper: največja črna packa so bili taksisti s štirikratnimi cenami, Finci so bili absolutni zmagovalci na Obali.

Objavljeno
10. september 2013 19.37
Slovenia Basketball Eurobasket
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper – Če bi odmislili nekaj posameznikov, ki so v času eurobasketa v Kopru želeli na hitro zaslužiti, potem bi dogajanju v Kopru lahko pripisali same presežnike. Kot kaže, so največjo črno packo tujim obiskovalcem pustili taksisti. Finski gostje so za prevoz iz Ankarana v Koper plačali 35 evrov. Običajna cena je 9 evrov.

Finski gost je bil zelo jasen: »Pri vas je vse super in poceni. Poceni je pivo, hrana, poceni hoteli, ampak jaz sem vseeno na dan porabil v povprečju po 200 evrov za vse to. Najbolj so nas presenetili taksisti.« No, to je ena od redkih pritožb, ki so jih pustili številni gostje v Kopru. Tukajšnji taksisti pa so se že odzvali, da bi morale službe nadzirati takšno početje, ki prinaša vsem veliko škode. V eni od portoroških hotelskih knjig za pritožbe je slovenski gost, udeleženec prvenstva, zapisal: »Če bi bilo povsod tako, kot je v vašem hotelu in na eurobasketu, bi bila Slovenija Indija Koromandija.«

Sekule Popovič, predsednik občinskega organizacijskega odbora: »Zelo sem zadovoljen z obiskom. Bil je nad vsemi pričakovanji. V povprečju so bile vse tekme v dvorani zasedene 70-odstotno, to pomeni kakih 40.000 gledalcev. Največ je bilo Italijanov, saj so bile vse tekme razprodane, razen zadnje s Švedsko, ki pa je bila tudi dodobra popolnjena. Utrip v mestu je bil živahen. Med navijači so prav gotovo zmagali Finci. Ocenjujem, da jih je bilo približno 1200, morda tudi kaj več. Zmagali so v dvorani in na parketu. Najbolj prijetno so presenetili z odličnimi tekmami, pa tudi kot navijači, ki so znali proslaviti zmage na kulturen in zabaven način,« je dejal Popovič. Po njegovih ocenah je bilo tudi drugih tujih navijačev kar nekaj: Švedov 300 do 400, Rusov kakšnih 300, Grkov podobno, Turkov pa le približno 200. Italijanov je bilo po 2500 in več na tekmo. Večina se jih je pripeljala iz bližnjih italijanskih krajev in hotelov, en del jih je prespal v okolici Kopra. Le manjši del se je zadrževal v navijaški coni.

Danijel Koradin, ki je skrbel za gostinsko ponudbo v navijaških središčih, je dejal, da so koprski gostinci verjetno pričakovali kaj več. Navijači so prišli, popili pivce ali dve in odšli. Ni bilo množičnega in dolgotrajnega popivanja. Verjetno so slavili še tam, kjer so stanovali: v Ankaranu, Portorožu, Izoli ... »Mirno lahko rečem, da Finci niso nič večji pivci kot Slovenci. Slovenski navijači bi celo bolj zalili svoje zmage. Verjetno pa vsi gostinci niso enako dobro izkoristili priložnosti. V navijaških središčih je bila ponudba uravnavana s strani sponzorjev, ki so prodajali svoje pijače. Tako seveda v Kopru niso mogli dobro prodajati neavtohtonih vrst vin: ponujali so cviček in janževca. To ni bila dobra ideja. Od žganih pijač pa so ponujali take, ki jih Finci in drugi gostje niso sprejeli. Dobra stran teh navijačev je, da v Kopru ni bilo niti enega samega izgreda ali incidenta,« je dejal Danijel Koradin.

To je potrdila tudi Anita Leskovec s Policijske uprave Koper. »Nobenih omembe vrednih tovrstnih dogodkov ni bilo, nobenega pretepa ali razgrajanja. Zdi se mi, da je imela policija še manj dela z napeteži kot običajno, ko ni prvenstva. Edino, kar lahko omenim, sta bili dve kraji prenosnih računalnikov v dvorani oziroma enemu od gostov zunaj nje,« je dejala tiskovna predstavnica. Košarkarski navijači so res zapriseženi športniki: Švedi in Finci so bili v dvorani konkurenti, v navijaški coni pa so se družili in zabavali skupaj.


Portoroški hotelirji so sešteli, da so imeli na račun prvenstva nekaj boljšo zunajpenzionsko potrošnjo in višji finančni izplen. »Seveda smo se zanje na vse načine trudili. Pri kuhanju smo jih razvajali, tudi tako, da smo pripravljali svežo hrano ob mizi vpričo gostov. Zelo smo bili prilagodljivi z urniki postrežbe. Nekateri so kosili ob 10.30 zjutraj, drugi so večerjali ob 17. uri ali pa ob 23.30 (po tekmah). Drugi jih bodo težko bolj razvajali,« je ocenil Marko Lenček iz Istrabenz Turizma. Vsi so prepričani, da je največji dosežek prvenstva v promocijski dimenziji. Mnogi od gostov so bili prvič v Sloveniji, zato so se portoroški hotelirji še posebej pripravili. Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz Turizma, pa je kritičen do tega, kako so priložnost izkoristili tisti, ki skrbijo za promocijo slovenske države: »Ko gledam tekme po tv, se mi zdi, da je prvenstvo v Španiji. Večkrat piše: Visit Spain. Nikoli še nisem videl Visit Slovenia!«