Dean zapustil mesto selektorja Švedske

Ameriški strokovnjak Brad Dean je zaradi osebnih razlogov končal sodelovanje s švedsko reprezentanco.

Objavljeno
11. september 2013 12.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Švedska reprezentanca je po koncu prvega dela evropskega prvenstva, ki ga je v koprski skupini D končala na četrtem mestu, ostala brez glavnega trenerja Brada Deana.

Ameriški strokovnjak je razkril, da se za umik ni odločil zaradi neuspeha na evropskem prvenstvu, temveč zaradi osebnih razlogov:

»Zadnja štiri leta sem se vseh dvanajst mesecev posvečal le reprezentanci, z družino pa sem preživel le malo časa. Čeprav me moja žena že od začetka stoodstotno podpira pri mojem delu, sem se odločil za odhod, saj se želim v prihodnosti posvetiti svoji družini. V štirih letih sodelovanja s Švedsko smo naredili veliko dobrega mislim, da ima reprezentanca svetlo prihodnost,« je povedal 60-letni Američan.

Tudi predsednik Švedske košarkarske zveze Hans von Uthmann je potrdil, da Dean reprezentanco zapušča na lastno željo: »Zadovoljni smo z dosežki na prvenstvu. Dean je v štirih letih postavil temelje za razvoj košarke na Švedskem.«

Švedska reprezentanca je v skupini D dosegla zmago in štiri poraze, kar je zadostovalo za četrto mesto, napredovanje pa so si zagotovile Italija, Finska in Grčija.