Do boljše igre v Stožicah s hiperbarično komoro?

Slovenski košarkarji so se že preselili v Ljubljano. Po današnjem dnevu premora jih jutri čaka tekma z Italijo.

Objavljeno
10. september 2013 19.43
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca se je po sinočnji zadnji tekmi predtekmovanja v Celju danes že preselila v Ljubljano. Varovanci selektorja Božidarja Maljkovića so danes že trenirali v Stožicah, ki bo od jutri dalje nove središče letošnjega eurobasketa.

Po treh zmagah in dveh porazih Maljković poudarja, da popravnih izpitov ni več. Na naslednjih treh tekmah bo treba pokazati, iz kakšnega testa so igralci. »Važno je, da smo prvi del preživeli brez poškodb in da naprej nosimo tri točke. Zagotovo bi bilo lepše, če bi imeli štiri, toda če bi nam pred prvenstvom kdo ponudil tri, verjamem, da bi jih sprejeli,« je dejal Maljković.

Slovenija je iz Celja napredovala kot tretjeuvrščena ekipa, zato bo prvi dvoboj v drugem delu v četrtek ob 21. uri igrala proti prvouvrščeni reprezentanci iz skupine D, Italiji, edini neporaženi ekipi na prvenstvu. »Kar se mene tiče, je bolje, da prvo tekmo igramo proti Italiji in zadnjo proti Finski. Zdaj bomo imeli dva dni časa za regeneracijo in prepričan sem, da bomo v četrtek znova pripravljeni za pravi boj,« je še dodal selektor.

Lakovič še dolžnik

Kapetan Slovenije Jaka Lakovič je pred novinarji priznal, da je še velik dolžnik in dodal, da so igralci po porazu staknili glave in naredili načrt za naprej. »Vsak mora gledati nase. Vse malenkosti, ki smo jih uigravali ali načrtovali, je treba izpeljati do potankosti in vse bo precej lažje. Če bomo igrali tako, kot znamo, se nimamo ničesar bati,« pravi Lakovič.

V dveh prostih dneh se morajo slovenski košarkarji predvsem dobro spočiti, zbistriti glave ter misli in se s polno močjo podati v tekme drugega dela. Po današnjem treningu v dvorani Stožice ter se na sestanku, so se v slovenski ekipi že začeli pripravljati na prvega tekmeca v drugem delu, reprezentanco Italije. »Tekme prvega dela so za nas pozabljene. Jaz pravim, da imajo velike ekipe slab spomin. Zdaj nas čakajo Italija, Grčija in Finska. Nobena od teh ekip ni zunajserijska, vse so premagljive, a le, če bomo igrali obrambo vseh štirideset minut tako kot proti Španiji. Ne smemo gledati na druge, ampak samo na nas,« je bil prepričan tudi Domen Lorbek.

Junaki bodo bivali v središču mesta

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v Ljubljani za razliko od ostalih ekip, ki so nastanjene v hotelu Plaza pri ljubljanskem BTC, bivala v hotelu Cubo, v središču prestolnice. »Imamo vse, kar potrebujemo. Sobe so odlične, hrana je izvrstna,« je povedal direktor reprezentance Matej Avanzo, ki je devetim najbolj obremenjenim košarkarjem priskrbel tudi posebno terapijo za hitrejšo regeneracijo telesa. Danes in jutri bodo v Ljubljani obiskali hiperbarično komoro in v njej preživeli uro in pol.