Grki lepo o Sloveniji in Dragiću

Drevi bo v Stožicah tekmec slovenske košarkarske reprezentance prvak stare celine v letih 1987 in 2005.

Objavljeno
14. september 2013 14.43
BASKET-EURO-2013-GRE-ESP
Eduardo Brozovič, šport
Eduardo Brozovič, šport
Ljubljana – Prvi uspeh nad Španijo po 11,5 leta je Grke rešil z roba prepada, še vedno pa so mu zelo blizu. V dvobojih s Slovenijo in Hrvaško bodo potrebovali vsaj še eno zmago, bržkone pa kar obe. Včeraj so se zato zaprli v osamo, iz katere so pricurljale le informacije o poškodbi zadnje stegenske mišice krilnega centra Loukasa Mavrokefalidisa (doslej Barcelona, po novem Panathinaikos), čigar nastop je vprašljiv. Dirigent Nikos Zisis si je zvil gleženj, vendar ne huje, večja uganka pa je prvi grški strelec na EP 2011 Antonis Fotsis. Proti Finski je igral le pet minut, proti Španiji presedel vso tekmo.

Grški selektor Andrea Trinchieri je dan poprej napovedal: »Vsaka tekma na letošnjem EP je vojna. Morali se bomo prilagoditi, saj Slovenija igra trdo, v glasni dvorani pa se bomo tudi težko sporazumevali.« Branilec Kostas Sloukas je dodal: »Slovenci igrajo zelo dobro. Še posebej Goran Dragić, ki je na odprtem igrišču najboljši branilec na EP. Morali bomo pripraviti dober načrt in se ga držati.«

Grški strelci na EP: Spanoulis (4 tekme) 15,3, Bourousis 10,7, Zisis 9,3, Sloukas in Perperoglou 7,8, Kaimakoglou 7,2, Papanikolaou 6,8, Mavrokefalidis 6,2, Printezis 5,5, Bramos 3,5, Fotsis (5) 3, Kavvadas (3) 2. Prva skakalca sta Mavrokefalidis (5) in Bourousis (4,3), podajalca Zisis (4,8) in Spanoulis (2,3).