Halo, Stožice: ubijali bi drug za drugega

Fotios Katsikaris: Božo je naredil velik posel, spoštujem ga. Resda ni moj prijatelj, a zelo cenim, kako dolgo je že zraven.

Objavljeno
19. september 2013 09.08
uho/ KOSARKA - NK
T. V., šport
T. V., šport
Ubijali bi drug za drugega

Košarkarsko EP za grško televizijo kot strokovni komentator spremlja Fotios Katsikaris, 46-letni trener, ki je kariero pred poldrugim desetletjem začel kot pomočnik Dušana Ivkovića in nato Dragana Šakote pri AEK, ene od svojih največjih uspehov pa dosegel pri Bilbau, ki ga je leta 2012 pripeljal do evroligaškega četrtfinala, letos pa do finala evropskega pokala. V teh dneh je poln navdušenja nad tem, v kakšni luči se na domačem prvenstvu predstavlja Slovenija. »Božo je naredil velik posel, spoštujem ga. Resda ni moj prijatelj, a zelo cenim, kako dolgo je že v tem poslu. Slovenija ni najbolj nadarjena zasedba EP, a igra kot moštvo, košarkarji bi ubijali drug za drugega, kar je izreden dosežek. Poleg tega igrajo odlično obrambo, a saj se pač ve, da je bil to vedno Maljkovićev zaščitni znak,« pravi Katsikaris, ki je bil letos tudi dva meseca ruski selektor, preden je junija odstopil, ker so mu dali vedeti, da želijo ruskega trenerja.

Petrović najboljši

Pri priznani košarkarski spletni strani Hoopshype so med udeleženci EP opravili anketo, kdo je bil najboljši igralec EP v zgodovini. Izprašali so 38 igralcev iz letošnjih reprezentanc, rezultat pa je na vrh seznama ponesel legendarnega Hrvata Dražena Petrovića. Takoj za njim je največ glasov zbral Tony Parker, sledijo pa jima Arvydas Sabonis, Dejan Bodiroga, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Toni Kukoč, Predrag Danilović, Juan Carlos Navarro in Andrej Kirilenko.

Povsem varno še ni

Generalni sekretar KZS Iztok Rems je v teh dneh sproščen, četudi tribune v Stožicah niso najbolj polne. Skupaj s sodelavci vsak dan spremlja, kako se polni in prazni blagajna EP, ob vprašanju, ali so po dohodkovni plati že na varni strani, pa si ni upal dati pritrdilnega odgovora. Sproti se vseeno še pojavljajo stroški, a ocenjuje, da je s prehodom v izločilne boje nastopil tudi trenutek, ko bo boljša tudi prodaja vstopnic. Za današnji četrtfinale med Hrvaško in Ukrajino je bilo včeraj na voljo le nekaj vstopnic, nekaj več za Italijo in Litvo, a je izkupiček četrtfinala boljši kot na prejšnjih tekmah.

Cono zaprli opolnoči

Navijaška cona ob dvorani Stožice je bila včeraj odprta do polnoči, a marsikdo bi si želel, da bi njeno obratovanje podaljšali še vsaj za uro. Radio Slovenija je poročal, da so si tega želeli tudi organizatorji, a naj bi jim na upravni enoti odgovorili, da postopek traja deset dni, zato niso mogli ničesar narediti. Še istega dne so na radiu objavili odziv upravne enote, da k njim ni prišla nobena prošnja za podaljšanje obratovanja navijaške cone, marveč so prejeli le telefonski klic, ki pa za formalni postopek ne zadošča.