Ivković: Naša mladost ne more biti večni izgovor za poraze!

Srbski košarkarski selektor Dušan Ivković kljub porazu z Ukrajino ostaja velik optimist.

Objavljeno
14. september 2013 18.05
BASKET-EURO-2013-UKR-SRB
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Po porazu favoriziranih Srbov v drugem kolu skupine E košarkarskega evropskega prvenstva tamkajšnji mediji niso bili pretirano prizanesljivi do hudega spodrsljaja izbrane vrste v obračunu z odpisano Ukrajino (75:82), jezik pa se je razvezal tudi temperamentnemu selektorju Dušanu Ivkoviću.

»Ukrajina je bila boljša in je zasluženo zmagala. Ohranila je vztrajnost in samozavest tudi po hudem porazu z Latvijo. Mi smo imeli kup težav že od začetka, tekmecu smo dovoljevali lahke točke. Naša igra je bila slaba, fantje so bili neučinkoviti, tako se na evropskem prvenstvu pač ne da zmagovati. Imeli smo željo, ni pa bilo reakcije. Ne moremo se več izgovarjati zgolj na mladost. Preveč žog smo izgubili iz rok, kar pomeni, da ekipa mentalno ni bila dobro pripravljena,« je obračun z Ukrajino ocenil Ivković. »Že drugo tekmo smo igrali slabo, znova pa proti tekmecu, ki na nas ni ustvarjal pretiranega pritiska. Z obema izbranima vrstama smo se udarili že tudi v pripravljalnem obdobju, pa ni kaj dosti pomagalo. Nismo imeli pravega odgovora na ukrajinsko obrambo. Iz 18 skokov smo vpisali zgolj enajst točk, nasprotnik je iz enajstih skokov potegnil 15 točk,« je dodal selektor.

»Lahko se dvignemo s treningom, komunikacijo in ekipnim duhom. Dosedanje napake smo analizirali in se o njih pogovorili. Pomanjkanje odzivnosti na terenu je odraz slabše mentalne in duševne priprave posameznih igralcev. Treba jim je še dajati podporo in priložnost, brez pridobljenih izkušenj ne bodo mogli graditi samozavesti. Moram pa poudariti, da sem še naprej velik optimist,« je končal prekaljeni Dušan Ivković.