Junaki po zmagi rajali z navijači

Slovenski košarkarji so se po zmagi nad Ukrajino z navijači družili na Kongresnem trgu.

Objavljeno
22. september 2013 00.52
Košarkarji Kongresni trg
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Zadnji dvoboj na košarkarskem EP na domačih tleh za slovensko izbrano vrsto ni imel nobene tekmovalne teže več, vseeno pa je zmaga nad Ukrajinci v obračunu za končno peto mesto lepa pika na i tekmovanju, na katerem je četa selektorja Božidarja Maljkovića uresničila glavni cilj, uvrstitev na SP v Španiji.

»Vendarle se lepše sliši, da si na koncu peti, kakor če si šesti,« je o motivu pred tekmo z Ukrajino dejal eden najvidnejših Slovencev na prvenstvu Zoran Dragić. Če drugega ne, so si številni zvesti navijači, ki so junake najprej tako bučno in množično spremljali v Celju, od drugega dela naprej pa v Stožicah, zaslužili zmago v zahvalo za izjemno podporo s tribun. Nič čudnega torej, da jim je po četrtfinalnem porazu z današnjimi finalisti Francozi polaskal in se jim priklonil eden najbolj izkušenih v slovenski izbrani vrsti Boštjan Nachbar, ki je na twitterju čivknil zdaj že napol ponarodele besede: »Nikoli bolj potrt, a nikoli bolj ponosen, da sem Slovenec. Hvala, navijači, ki imate glave gor in ploskate po porazu. Ne pozabim vas nikoli.«

Junaki so se navijačem zahvalili tudi med obračunom z Ukrajino, saj si je vsak med njimi prislužil zapestnico Eurobasketa, prireditelji pa so na tribune pometali še več sto drugih uradnih izdelkov prvenstva. Po svojem zadnjem dvoboju so se slovenski reprezentanti pomešali med zveste privržence še v obeh navijaških središčih – takoj potem ko so prišli iz garderobe, so se poveselili z množico pred dvorano v Stožicah, vrhunec večera pa je sprejem na Kongresnem trgu, kjer je ozračje dobro ogrel priljubljen hrvaški pevec Gibonni.

V središču Ljubljane so na svoj račun znova prišli tudi slovenski košarkarji, ki so se zahvalili vsem navijačem, med drugim je imel svoj govor tudi prvi organizator igre Goran Dragić (v spodnjem videu).

Bogat bo tudi nedeljski program na Kongresnem trgu od 11. ure. Tamkajšnje igrišče bo gostilo finalne obračune tekmovanj v prostih metih, trojkah in zabijanju, adrenalinski pečat bodo pustili akrobati Dunking Devils, za glasbene takte bosta poskrbela Vlado Kreslin in Magnifico, kot že vse prejšnje dni bo mogoče na velikem zaslonu spremljati tudi zadnji tekmi na Eurobasketu, na katerih se bodo razdelila odličja.