Junaki so pomagali: Urban Gorjanc gre na nujno operacijo v Seul

Akcija Gorana Dragića in somišljenikov je dosegla svoj namen, mladi košarkar Urban Gorjanc bo šel lahko pod nož.

Objavljeno
24. september 2013 16.03
perko/urban gorjanc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dobrodelni projekt slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, Košarkarske zveze Slovenije in Špas teatra za pomoč mlademu košarkarju Urbanu Gorjancu je dosegel svoj plemenit namen. Z zbranimi sredstvi namreč 21-letni in kar 213 centimetrov visoki obetavni športnik odhaja na operacijo srca v Seul.

»Pred težko pričakovanim posegom sem že kar rahlo nervozen, a malo bom še moral potrpeti in zadeva bo urejena. Operirala me bo ekipa dr. Songa, s katerim sem se spoznal, ko je bil na obisku v Izoli. Takoj me je bil pripravljen operirati. Hvala vsem vpletenim v akcijo in vsem, ki so darovali zame. Hvala našim junakom, ki so poskrbeli za pravo košarkarsko evforijo in za to, da je humanitarna akcija dobila še večje razsežnosti,« je pred odhodom v Seul poudaril Gorjanc.

Urban se sicer s košarko ukvarja že debelo desetletje. Pred lanskim evropskim prvenstvom mlajših članov so mu pri preventivnem pregledu srca ugotovili Marfanov sindrom oziroma razširjeno aorto, ki bi bila brez zdravljenja lahko usodna, če bi nadaljeval športno udejstvovanje na vrhunski ravni. Gorjanc je moral »zamrzniti« tudi klubske obveznosti pri Heliosu, rešitev je našel v operaciji na odprtem srcu v tujini, za katero pa brez pomoči Dragića in ostalih dobrih duš ne bi imel dovolj lastnih sredstev.

Dobrodelni akciji se še naprej pridružujejo številni podporniki. Nogometaši Domžal bodo Urbanu namenili ves izkupiček od prodanih vstopnic z oktobrskega dvoboja s Krko, na pomoč bodo priskočili tudi košarkarji Heliosa in Srednja šola Domžale. Pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje je prav tako še vedno odprt poseben transakcijski račun (SI56 3300 0000 1303 865, sklic 329), v pripravi pa je tudi posebna dražba artiklov znanih Slovencev.