Lakovič bo še premislil o nadaljevanju kariere

Slovenska košarkarja Boštjan Nachbar in Jaka Lakovič sta na novinarski konferenci govorila o reprezentančni prihodnosti.

Objavljeno
22. september 2013 15.36
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca je včeraj zaključila z nastopi na domačem evropskem prvenstvu, kjer je osvojila končno peto mesto.

Potem ko so Slovenci opravili z zadnjo tekmo, je danes sledila še sklepna novinarska konferenca, na kateri sta vetarana Jaka Lakovič in Boštjan Nachbar spregovorila o svoji prihodnosti.

Slovenski kapetan Lakovič je pred dnevi namignil, da bo po EP končal svojo reprezentančno kariero, vendar je danes razkril, da njegova odločitev še ni končna:

»Potrebujem malo časa za razmislek. Vem, da smo rekli, da prihaja čas, ko bodo morali glavne vloge prevzeti mlajši, toda odločitev o koncu reprezentančne kariere ni lahka. Posvetoval se bom s punco, družino, prijatelji, trenerji, nato pa se odločil za tisto, kar bo najbolje zame. Se pa za prihodnost slovenske košarke ni bati. Imamo dovolj mladih igralcev, ki so na tem prvenstvu dokazali, da so iz pravega testa in ki bodo lahko na naslednjih velikih tekmovanjih nosili breme odgovornosti,« je dejal Lakovič.

Nachbar 99-odstotno končal kariero

Če bo slovenski kapetan Jaka Lakovič še razmislil o svoji prihodnosti, pa je njegov rojak Boštjan Nachbar trdno prepričan, da za Slovenijo ne bo več igral:

»Selektor Maljković mi je svetoval, naj si vzamem čas za razmislek. Zahvaljujem se mu za ta nasvet in res bom še malce premislil. Če se včeraj ne bi pogovarjala o tem, bi danes zagotovo rekel, da je bila Ukrajina moja zadnja tekma, tako pa puščam odprt še tisti odstotek možnosti, da še kdaj zaigram za reprezentanco,« je povedal Nachbar.

Bosta Maljković in KZS sodelovala tudi v prihodnje?

Pogodba s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) se je iztekla tudi selektorju Božidarju Maljkoviću. Ta 61-letni srbski strokovnjak je Slovenijo prevzel pred prvenstvom v Litvi 2011, njegov cilj pa je bila medalja v Litvi ali letos na domačem prvenstvu.

»Sam sebi sem največji kritik. Žal mi je, da nismo osvojili te tako želene medalje, vendar naredili smo dober posel. Prepričan sem, da če bi cela Slovenija tako trdo delala, kot je ta reprezentanca, se za prihodnost države ne bi bilo treba bati, oziroma bi bila, kot se jo jaz spominjam še iz otroštva, dežela uspeha in blaginje,« je dejal Maljković.

Njegova prihodnost v Sloveniji je zaenkrat še nedorečena. Tako on kot KZS si bodo vzeli nekaj mesecev za razmislek, nato pa sedli za skupno mizo in sprejeli odločitev. Dejstvo je, da Maljković trenutno nima klubskega delodajalca, bo pa v prihodnjih tednih postal dedek, zato bo nekaj naslednjih mesecev posvetil družini.

G. Dragić bo kmalu postal oče

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi prvi slovenski organizator igre in bodoči oče Goran Dragić: »Jaz bom vedno na razpolago reprezentanci, razen če seveda ne bom imel kakšnih zdravstvenih težav. Hkrati bi to zadnjo novinarsko konferenco izkoristil za zahvalo vsem navijačem, ki so nas podpirali v slabem in dobrem, ter seveda selektorju Maljkoviću, s katerim bi želel nadaljevati delo,« je povedal starejši od bratov Dragić.

Na evropskem prvenstvu bosta danes potekali še zadnji dejanji. Na tekmi za tretje mesto se bosta ob 17.30 pomerili Hrvaška in Španija, ob 21. uri pa bo na sporedu finale med Litvo in Francijo.