Lipkov list: Matjaž Tovornik se je poročil

Iskrice z eurobasketa: dolgoletni član Uniona Olimpije Vladimir Boisa želi na čelo Gruzijske košarkarske zveze.

Objavljeno
09. september 2013 13.17
*iza*Tovornik ?Xport
T. V., S. U., Mi. Š., šport
T. V., S. U., Mi. Š., šport
Celje – Le kdo se ne spomni Matjaža Tovornika, ki je za jugoslovansko reprezentanco odigral šest tekem, še 27 pa nato za Slovenijo, za katero je nastopil tudi na EP 1995 in 1999. Štajerski ostrostrelec, ki se dolgo ni dal in je kariero končal šele pri 44 letih, si bo letošnje EP prav posebej zapomnil. V soboto, na dan slovenskega preboja v drugi del EP po zmagi nad Gruzijo, je zvezo s svojo dolgoletno izbranko, s katero skupaj živita v Bruslju, tudi uradno potrdil s poroko v domačem Celju. Neuničljivi Digl, kot mu že dolga leta pravijo prijatelji, je nato novemu koraku nazdravil kar v košarkarski družbi, s katero si je zvečer ogledal slovenski dvoboj.

Boisa odhaja na volitve

Celje – Gruzinci niso skrivali razočaranja, potem ko so ostali brez možnosti napredovanja v drugi krog, v katerega so se denimo zavihteli ob evropskem krstu leta 2011. Vse dni jih je podrobno spremljal tudi Vladimir Boisa, dolgoletni član Uniona Olimpije, svojčas tudi njen kapetan, ki je že vrsto let poročen z Ljubljančanko Alenko, s katero sta se jima rodila dva otroka. Zdaj 32-letni Gruzijec, ki sicer živi v Ljubljani in ima tudi slovenski potni list, se je odločil za nov korak v svojem življenju. V naslednjih tednih se bo vrnil v domovino, kjer bo poskušal zbrati čim večjo podporo svoji kandidaturi za predsednika gruzijske košarkarske zveze. Zdajšnjemu prvemu možu organizacije bo mandat potekel novembra, Boisa pa ocenjuje, da ima 40 do 45 odstotkov možnosti za uspeh.

Teletović še lovi formo

Jesenice – Mirza Teletović, prvi zvezdnik bosanskohercegovske košarke, do včerajšnjega dne še ni izpolnil visokih pričakovanj stroke in navijačev. Na včerajšnji tekmi z Makedonijo pa je bil med najboljšimi ob izjemnem zasuku svojega moštva. »Veste, ni lahko, ko si že 14 mesecev brez klubskih nastopov, prej pa sem igral v Španiji pri Tau Ceramici sedem sezon po 35 minut na tekmo,« nam je razložil.

S Spanoulisom vsak dan bolje

Koper – »Zvezda« novinarskih konferenc v Kopru je vsekakor Andrea Trinchieri, selektor izbrane vrste Grčije, ki nenehno »popravlja« novinarje. »Ne, nikoli nisem izjavil, da je naš cilj kolajna. Je pa to naša ambicija, kar je nekaj popolnoma drugega,« je razložil 45-letni Italijan. Na vprašanje, kako je z gležnjem prvega grškega zvezdnika Vassilisa Spanoulisa, ki je izpustil tudi včerajšnji dvoboj z Italijo, je odvrnil, da je vsak dan bolje. »Verjamem, da bo igral proti Fincem, o tem pa se bomo odločili tik pred zdajci,« je sinoči razkril Trinchieri, ki bo v novi klubski sezoni vodil košarkarje Unicsa iz Kazana. Prepričan je, da mu prilagajanje na novo okolje ne bo povzročalo prevelikih preglavic, pri čemer naj bi mu privajanje na življenje v Rusiji olajšalo tudi to, da tekoče govori hrvaško. Njegova mati je namreč Hrvatica.