Maljković: Imeli smo le 14 ur, da se poberemo, a smo se dvignili

Dušan Ivković: Z avtom, ki vozi v prvi ali drugi prestavi, ne morem tekmovati s tistim, ki je v četrti ali peti.

Objavljeno
20. september 2013 10.30
Košarka Slovenija Srbija
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Božidar Maljković, selektor Slovenije: Proti Franciji smo igrali s srcem, željo in ambicijami, iztrošili smo se čustveno in telesno, poleg tega so nas močni Francozi še dobro pretepli. Taki smo ponoči prišli v hotel, kjer pa nas je dočakala množica navijačev, ki so nas podprli. Ko so šli igralci na večerjo, so mi navijači prinesli listek papirja, na katerem je pisalo: Izgubili ste, a vi ste naši šampioni. To sem zjutraj odnesel na trening. Naroda ne moreš prevarati, videl je, kako smo krvaveli proti Francozom. Imeli smo le 14 ur, da se poberemo, a smo se dvignili. Zame so vsi junaki, tisti, ki so igrali, in tisti, ki niso. Domen je imel poškodovano koleno, pa je hotel na parket. Nisem mu pustil. Čaka nas še zadnja tekma, igrali bomo kot profesionalci in dali vse od sebe. Premagali smo Srbijo, močno zasedbo, o njenih košarkarjih boste še slišali. Fantje so proti njej igrali fantastično obrambo, vse je bilo pod nadzorom. Moja pogodba pa se z nedeljo izteka, zaradi velike korektnosti ljudi pri KZS se bom dogovoril, da si vzamemo čas za premislek, preden sedemo za mizo.

Zoran Dragić, reprezentant Slovenije: Za nas je bil dvoboj zelo pomemben zaradi lova za mestom na SP, kar je bil eden od naših ciljev. Pokazali smo, kako moramo igrati, zdaj pa je pred nami še ena pomembna tekma. Hočemo biti peti, ker se to vendarle bolje sliši kot šesti. Ni bilo lahko po porazu v četrtfinalu s Francozi, a smo stopili skupaj kot družina, uvrstitev na SP in še peto mesto je edino, kar lahko damo odličnim navijačem.

Dušan Ivković, selektor Srbije: Z avtom, ki vozi v prvi ali drugi prestavi, ne morem tekmovati s tistim, ki je v četrti ali peti. Ni bilo časa, da se odzovemo med četrtfinalno tekmo in dvobojem s Slovenijo, ki smo ga izgubili v prvi četrtini oziroma polčasu, ko se naša obramba ni odzivala.