Maljković: Takšnih navijačev ni nikjer na svetu

Selektor Božidar Maljković se dobro zaveda pomembne vloge navijačev. Še posebej jih bodo potrebovali danes s Hrvaško.

Objavljeno
08. september 2013 10.30
Košarka Slovenija Gruzija
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Čeprav je selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković v svoji 40-letni karieri doživel že marsikdaj, pravi, da mu ob izjemnem vzdušju v dvorani Zlatorog gredo kocine pokonci. Dobro se zaveda, da lahko njegovo moštvo bolše igra na krilih izjemne spodbude in se nadeja, da bodo Slovenci njegovim junakom podporo nudili tudi v nadaljevanju.

»Takšnih navijačev ni nikjer na svetu,« je izjemno vzdušje pohvalil Maljković in pozval navijače, naj še naprej tako glasno in športno navijajo. V dvorani Zlatorog so doslej košarkarje pospremili do treh zmag, ki že obljubljajo nastop v drugem delu tekmovanja. »Zadovoljni smo, da smo v naslednjem krogu. Čaka nas Hrvaška. To bo težka tekma. Prosimo za podporo gledalcev, saj jo krvavo potrebujemo,« je selektor vlogo navijačev še posebej izpostavil pred današnjim sosedskim derbijem, ki ga bo v dvorani pospremilo tudi veliko hrvaških košarkarskih privržencev.

Selektor Maljković želi Slovenijo popeljati povsem do konca, zato navkljub trem zmagam še ni povsem zadovoljen z igro svojih varovancev. Po tekmi z Gruzijo je opozoril na nekatere pomanjkljivosti. »V košarki mora obstajati ravnotežje med protinapadi, prodori in meti za tri točke. Preveč mečemo za tri točke, to mi ni všeč. Ko smo prodirali smo imeli rezultat. Danes je v košarki na težkih tekmah, ko gre igralec v prodor in dobi dva prosta meta, to velika stvar. V drugem polčasu proti Gruziji smo padli v obrambi, nekateri igralci so imeli osebne napake, nekateri so igrali slabo, nekateri so poizkušali in izgubljali,« pravi Maljković.

Že v uvodnih tekmah prekosili EP v Litvi

Ne le slovenski navijači tudi v ostalih slovenskih mestih, kjer poteka predtekmovanje, so navijači iz različnih koncev Evrope dodobra napolnili dvorane. Evropsko prvenstvo v Sloveniji je že v uvodnih štirih dneh močno prekosilo obisk dvoran s prejšnjega eurobasketa v Litvi, ki velja za eno najbolj košarkarskih držav na svetu. V povprečju je na vsaki tekmi tisoč gledalcev več kot v Litvi, pa četudi je imela slednja pred dvema letoma precej večje kapacitete.

Slovenija bo ne glede na uvrstitev v prvem delu tekme drugega v Stožicah igrala v četrtek, 12. septembra, v soboto, 14. septembra, ter ponedeljek, 16. septembra. Njeni tekmeci bodo prve tri ekipe iz skupine D, ki nastopa v Kopru - Grčija, Finska, Italija, Švedska, Rusija, Turčija.

Za tekmo Slovenije je na voljo še približno tretjina vstopnic v Stožicah.