Na Jesenicah zapele pesti, dež okrnil spremljevalni program

Na Jesenicah je bilo spet vroče: policija pridržala šest Črnogorcev, vpletenih v navijaški pretep.

Objavljeno
09. september 2013 14.29
afp*BIH-SRB
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - Navijaško vzdušje je med košarkarskim evropskim prvenstvom na visoki ravni, vendar pa brez manjših iskric in izgredov med privrženci pač ne gre. Iz policijske uprave Kranj so sporočili, da je spet zavrelo na Jesenicah, kjer se sicer v predtekmovalni skupini B merijo kar štiri izbrane vrste s področja nekdanje Jugoslavije. V sinočnji pretep je bilo vpletenih šest državljanov Črne gore, možje postave pa so kršitelje pridržali. Zaradi nedostojnega vedenja v petek pa bo moral v denarnico seči tudi eden od domačih jeseniških navijačev.

Slabo vreme bo okrnilo spremljevalni program

Fronta z deževnim vremenom in nalivi, ki je ponoči zajela Slovenijo, je v Ljubljani pošteno skrojila zabavni spremljevalni program EP. Na Kongresnem trgu so bili prireditelji prisiljeni odpovedati glasbene nastope, predvidene za danes in jutri.

Kot so sporočili iz ljubljanske turistične organizacije, so bili prisiljeni odpovedati tudi vse dejavnosti na košarkarskem igrišču na Kongresnem trgu. »Posledično lahko pride v nadaljevanju prvenstva do sprememb v že napovedanem programu na tem prizorišču, o čemer bomo javnost obveščali sproti,« je povedala Petra Stušek iz Turizma Ljubljana.

Ne glede na vremenske nevšečnosti in napovedan dež pa bodo danes na Kongresnem trgu prenašali tekme Makedonija - Latvija (14.30), Hrvaška - Češka (17.45) in Slovenija - Poljska (21).