Navijaško središče le do polnoči, podaljšanja niso zahtevali

Aleš Antauer: Upravna enota in policija si izmenjavata žogico, podaljšanja obratovanje navijaškega središča ne bo.

Objavljeno
18. september 2013 16.06
samec+Navijači
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Ena od redkih opaznih neprijetnosti na košarkarskem evropskem prvenstvu je zagotovo navijaško središče pred dvorano v Stožicah. V nasprotju s Celjem in drugima predtekmovalnima prizoriščema, kjer so se lahko športni privrženci organizirano zbirali tudi krepko po koncu zadnjih dvobojev posameznega dneva, je pred največjo slovensko dvorano povsem drugače.

V minulih dneh so v javnosti zaokrožili komentarji o zaprtju navijaškega središča v Stožicah ob polnoči, ko bi marsikateri navijač še srknil kako pijačo po tekmi. Zakaj tako strog režim, je za STA pojasnil vodja navijaških središč na letošnjem eurobasketu Aleš Antauer: »Prireditelji si močno prizadevamo za to. Tako smo na sestanku na upravni enoti Ljubljana v ponedeljek zaprosili za podaljševanje obratovalnega časa navijaškega središča do enih zjutraj, kar pa je UE zavrnila z navedbo, da za odločanje o spremembi oziroma enournem podaljšanju delovanja potrebuje deset dni časa od oddaje zahtevka za spremembo. Pri tem nas je napotila na policijo, ki lahko izda oziroma podaljša odločbo za prekomerni hrup do enih zjutraj, vendar nam je nato policija na sestanku sporočila, da za to nima pooblastil in da spremembe lahko odobri le UE Ljubljana, ki pa potrebuje deset dni - v tem času pa bo prvenstva že zdavnaj konec.«

Podaljšanega delovnega časa niso zahtevali

Na Upravni enoti Ljubljana so ostro zavrnili navedbe prirediteljev košarkarskega evropskega prvenstva v Sloveniji, da jim tam niso želeli podaljšati obratovalnega časa navijaške cone v Stožicah. Kot pravijo na upravni enoti, vloga za podaljšanje obratovanja nikoli ni bila vložena.

Navijaška cona v Stožicah se zapira že ob polnoči, kar je ena nevšečnosti letošnjega prvenstva. Prireditelji eurobasketa si želijo, da bi bila cona odprta dlje, a na upravni enoti poudarjajo, da prireditelji uradno nikoli niso vložili vloge za podaljšanje in da telefonska zahteva, to so prejeli, za podaljšanje ni dovolj.

Dovolj zgodaj po vstopnico za četrtfinale

Organizatorji pred današnjo četrtfinalno tekmo Slovenije pozivajo vse obiskovalce z voucherji in tiste, ki so vstopnice kupili prek spleta v zadnjih dneh ter jih bodo prevzeli na blagajni v Stožicah, da pred dvorano pridejo vsaj dve uri prej.

Zaradi velike količine vstopnic, ki so jih navijači kupili prek spleta v zadnjih dneh, in prevzema na blagajni lahko namreč nastane večja gneča, kot je ponavadi, ki se ji lahko obiskovalci izognejo s pravočasnim prihodom pred dvorano.

Ob tem še enkrat obiskovalce pozivajo, da uporabljajo javni prevoz - z vstopnico za košarkarsko tekmo je vožnja z avtobusom LPP brezplačna tri ure pred in tri ure po tekmi - oziroma da parkirajo na za to predvidenih parkiriščih.