O porazu ni časa razmišljati

Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić po porazu s Hrvaško: Na koncu smo jih pustili do preveč odprtih metov.

Objavljeno
09. september 2013 10.47
Slovenija proti Črni gori. na sliki Zoran Dragić(33) Koper,23.08.2013
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Celje – Po prvem porazu v petih dneh slovenski košarkarji niso prekipevali od sreče, a tudi niso v krču zapuščali parketa, saj, kot je dejal Zoran Dragić, ta v zdajšnjem obdobju pač ni usoden. Po že v soboto teoretično potrjenem napredovanju v drugi krog so si sinoči sicer zmage želeli tudi zaradi točkovnega izkupička, danes pa se bodo proti Poljski vendarle poskusili vrniti v star, zmagovalni ritem, saj bi bila potem lažja tudi selitev v Ljubljano.

Hrvati so prišli do zmage po zelo dolgem obdobju posta proti Sloveniji. Ste zelo razočarani ali vas še teši to, da ste si napredovanje dan pred tem vendarle že zagotovili?

Seveda smo razočarani, sploh potem, ko tekmo izgubiš tako tesno in po takšni končnici. Mislim, da smo se vsi do konca borili po najboljših močeh in da bi bilo drugače, če oni ne bi prišli do toliko odprtih metov za tri točke.

Včasih kakšen poraz v zmagovitem nizu sicer prav pride, da se moštvo ne prepusti zanosu. Kako bo vplival na vas?

Vsekakor včasih to prav pride, a vseeno moramo dobiti še zadnjo tekmo s Poljaki, to je naš edini cilj pred prehodom v drugi krog, četudi smo upali na pozitiven izkupiček že proti Hrvaški. A to smo pustili za seboj že ob odhodu s parketa. Vedeli smo, da ne bomo le zmagovali, zato bo pomembno, da se na naslednje izzive spet pripravimo s popolno zbranostjo, saj je pred nami še zahteven teden.

Ste pričakovali takšen potek dvoboja proti sosedom, ki so katastrofalno odprli EP s porazom s Španci, potem pa z Gruzijo, Poljsko in vami povsem ujeli priključek?

Vsi, ne le mi, so pred tekmo govorili, da bo to derbi skupine. Vedeli smo, da bo težko, saj imajo odlične košarkarje, že doslej pa se je potrdilo, da se večina tekem tega evropskega prvenstva konča z razliko do pet točk.

Kje vidite ključen trenutek dvoboja, že tretjega vašega na tem EP, v katerem ste se soočili s tesno končnico?

Med tekmo smo že precej vodili, a so nas Hrvati ujeli, zaradi česar smo bili prisiljeni v podaljšek. V dodatnih petih minutah pa smo jim potem pustili preveč odprtih metov za tri, ki so jih izkoristili, zadeli in se s tem odlepili. Po tistem smo se sicer poskusili vrniti v igro, a na žalost smo bili tokrat prekratki in zasluženo so zmagali. Preglavice nam je spet delala tudi cona.

Hrvati so pred tekmo prisegali na to, da vas lahko dobijo, če vas prisilijo k igri pet na pet ter da je to edini ključ do uspeha proti Sloveniji. Se strinjate?

Ne bi se povsem strinjal z njihovim razmišljanjem. Na tokratni tekmi je bila bolj težava v tem, da smo v finišu igrali preveč nepremišljeno in tudi mi smo zgrešili veliko odprtih metov. A to je zdaj za nami. Vendar pri nas med tekmami ni razlik, nobena ni pomembnejša ali manj pomembna. Vsaka je za nas enaka, pa najsi igramo proti Gruzziji, Češki, Španiji ali Hrvaški. Prav gotovo smo se Hrvatov lotili stoodstotno, a tako pač je, da enkrat zmagaš, drugič ne. Zato še ne bomo sklonili glav.