Odštevanje do košarkarskega EP: Welsch je počival

Do začetka košarkarskega evropskega prvenstva, ki ga gosti Slovenija, ostajajo le še štirje dnevi.

Objavljeno
31. avgust 2013 13.04
reut*BASKETBALL
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana - Potem ko je Grčija pred dnevi na turnirju v Nemčiji doživela edina poraza v pripravljalnem obdobju, z BiH in Makedonijo, je njen selektor Andrea Trinchieri po zadnji zmagi proti Italiji določil 12 igralcev za EP, presenetljivo pa s seznama črtal Iana Vougioukasa. Do preobrata je prišlo, ker je dal prednost mlademu centru Vassilisu Kavvadasu, ki se je pripravam priključil konec julija kot menjava za poškodovanega Sofoklisa Schortsanitisa. Zanimivo, da Kavvadas med turnirjem v Nemčiji sploh ni igral. Drugo zmago v pripravljalnem obdobju so dosegli Čehi, ki pa so proti Belgiji igrali brez Jiri Welscha, saj ta zaradi lažjega zvina gležnja ni hotel tvegati. Sofija – Bolgarija : Estonija 58:55 (K. Ivanov 15, D. Ivanov 12, Mirković 7; Rain 11, Vene, Reinar po 8); Atene – Grčija : Italija 79:65 (Zisis 12, Sloukas, Spanoulis, Mavrokefalidis in Kaimakoglou po 9; Datome 19, Belinelli 12), Litva : BiH 94:73 (Kuzminskas, Valanciunas, Kleiza po 14; Wright 22, Kikanović 17); Zaragoza – Španija : VB 100 (Gasol 17, Lull 14, Fernandez in Rubio po 11, Claver 10, Calderon 7, Gabriel 6, Rodriguez, Aguilar po 5, San Ameterio 4, Rey 3; Lawrence 9, Hesson 7):46; Bruselj – Belgija : Češka 68:83 (Makuba 17, Driesen 15, Mavri 12; Barton 17, Satoransky 14, Jelinek 12, Benda 9, Hruban 8, Pumprla in Vesely po 7, Houška 6, Balvin 3). Foto Reuters

S sinom v Slovenijo

Po številnih odpovedih je ruski selektor Vasilij Karasev določil potnike za Slovenijo, med njimi sta tudi njegov 19-letni sin Sergej in 34-letni veteran Aleksej Zavrašenko, ki je nazadnje igral na OI 2008 in po koncu klubske sezone napovedal upokojitev. Rusija: Aleksej Šved, Sergej Monia, Sergej Karasev, Jevgenij Voronov, Vitaliij Fridzon, Dmitrij Sokolov, Semen Antonov, Dmitrij Hvostov, Jevgenij Valjev, Anton Ponkrašov, Dmitrij Kulagin in Alexej Zavrašenko.

Poškodba Marka Tomasa

Hrvaški selektor Jasmin Repeša se je tik pred zdajci znašel v velikih težavah. Marko Tomas je namreč med večernim treningom v Crikvenici začutil močno bolečino v nogi, prvi pregledi pa so pokazali, da si je natrgal stegensko mišico. Njegov nastop na EP je pod velikim vprašajem, in to že tretjič zapored. Poljsko 2009 je izpoustil zaradi poškodbe med pripravami, v Litvi se je poškodoval na drugi tekmi EP.