Po vstopnice tudi tik pred tekmo

Z malo vztrajnosti in dobre volje je mogoče priti do vstopnice za slovenske dvoboje na EP tudi tik pred začetkom tekem.

Objavljeno
05. september 2013 13.11
Košarka Slovenija Češka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Celje - Uvodni dan košarkarskega evropskega prvenstva je vsaj v Celju minil v znamenju prve zmage Slovenije in izjemnega navijaškega vzdušja. Idilično podobo je skazilo zgolj nekaj prostih mest v dvorani. Prireditelji ob tem poudarjajo, da je vstopnice še vedno možno dobiti tudi tik pred tekmo. Blagajna pred dvorano Zlatorog se vsak dan odpre ob 12. uri.

Že dolgo je znano, da so tekme slovenske košarkarske reprezentance v prvem delu EP razprodane, vseeno pa je z malo vztrajnosti in dobre volje še vedno mogoče priti do dragocenega lističa. Po pravilih ima namreč Fiba Europe za vsak dvoboj na voljo nekaj sto vstopnic, ki jih podeli partnerjem in pokroviteljem, kot se je izkazalo v sredo, pa vsi njeni gostje vendarle ne pridejo na tribune. Zato lahko Fiba Europe te vstopnice da v prodajo tudi le nekaj minut pred začetkom obračuna.

Predstavnik za javnost Anže Blažič poudarja, da so vse vstopnice, ki so jih imeli na voljo, dali v prodajo. Za tekmo s Češko je bilo teh nekaj deset, od tega jih je bilo nekaj možno kupiti tik pred tekmo. »Tistih nekaj praznih stolov je bilo verjetno rezerviranih za pokrovitelje Fiba Europe. A očitno vsi niso prišli na dvoboj. S Fiba Europe se bomo dogovorili, da nam preda te vstopnice, tako da jih bodo lahko ljubitelji slovenske izbrane vrste dobili tudi neposredno pred tekmo,« pojasnjuje Blažič.

Sicer pa so v organizacijskem odboru navdušeni nad vedenjem navijačev pred, med in po tekmi. Navijaško središče pred dvorano je bilo polno že nekaj ur pred začetkom dvoboja Slovencev in Čehov, zabava z glasbo (in povečini pivom) pa je minila brez incidentov. »Gledalci so upoštevali naša navodila in na tekmo prišli pravočasno ter z javnim prevozom. Ob osmih zvečer so začeli hoditi v dvorano, zato hude gneče kljub poostrenim varnostnim ukrepom pred dvorano ni bilo,« dodaja Blažič.

Po zmagi Slovenije se je zabava pred dvorano za tiste najbolj vztrajne nadaljevala in končala ob dveh zjutraj, ko morajo navijaška središča po zakonu, ki velja za prvenstvo, zapreti vrata.