Rebec na tekmi mladih upov evropske košarke

Prireditelji EP bodo v nedeljo ob 12. izvedli tekmo mladih košarkarjev (U18), na kateri bo sodeloval tudi Slovenec Matic Rebec.

Objavljeno
17. september 2013 13.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporoči, da bodo ljubljanske Stožice v nedeljo ob 12. uri gostile t. i. All-Stars tekmo mladih evropskih košarkarjev (U18), na kateri bo igral tudi Slovenec Matic Rebec.

Tekma mladih košarkarskih upov je postala že tradicionalna in poteka vsaki dve leti ob iztekih evropskih prvenstev. V prejšnjih izvedbah so se na teh tekmah že dokazovali Jonas Valančiunas (Litva), Nemanja Nedović (Srbija), Dario Šarić (Hrvaška), Sergej Karašev (Rusija) in tudi slovenski reprezentant Edo Murić, ki zdaj uspešno igrajo v članskih selekcijah.

Na letošnji evropski tekmi mladih upov generacije leta 1995 in mlajših bo v Stožicah nastopil tudi član domžalskega Heliosa Matic Rebec, ki je imel na letošnjem evropskem prvenstvu U18 v Latviji povprečje 17,1 točke in 8,1 podaje na tekmo. Na njej bi moral igrati tudi mladi košarkar ljubljanske Union Olimpije Paolo Marinelli, a so se pri zeleno-belih določili, da bo Hrvat s člansko ekipo odšel na priprave v Italijo.

Ogled dvoboja v Stožicah bo brezplačen.