Rešiteljev je bilo preveč

Slovenija: Češka: Velika želja je tekmo zapeljala v to smer, da je vsakdo poskušal najti svojo rešitev.

Objavljeno
05. september 2013 10.22
Košarka Slovenija Češka
Memi Bečirović
Memi Bečirović
Uh, odleglo nam je. Ne bom povedal veliko novega, če bom dejal, da je na začetku pomembna samo zmaga. Led je prebit, zdaj bo, upam, veliko lažje.

Tekmo bi ocenil iz dveh zornih kotov. Prvi je psihološki moment, ki ga prinaša uvodni dvoboj. Trema pri naših igralcih je bila očitna, čutiti je bilo živčnost in oboje se je vleklo skozi vseh 40 minut. Glavni razlog za takšno stanje je bila igra v napadu. Ni in ni stekla, zaradi česar tudi ni bilo sproščenosti, ki je odločilna, da lahko zadeve stečejo, kot si zamisliš.

Drugi moment je povezan z našo igro, ki je preveč temeljila na posamičnih akcijah. Velika želja je tekmo zapeljala v to smer, da je vsakdo poskušal najti svojo rešitev, kar je na trenutke prineslo tudi akcije 1:5. Neučakanost je bila očitna in vsi so želeli prevzeti odgovornost v svoje roke. Zato tudi žoga ni krožila, kar bi bilo nujno, da bi lahko napadali raznovrstno in na različne načine. Skupek teh slabosti je razkril pomanjkanje organiziranih napadov. Posledično je bil met z razdalje zelo slab in tudi lahkih košev ni bilo.

Naša igra temelji na hitrosti in atletskih sposobnostih večine reprezentantov. Nasprotni napadi so zaščitni znak slovenskega moštva, toda Čehi so držali korak prav z bliskovitimi nasprotnimi napadi. Težava je bila tranzicijska obramba, zaradi česar so Čehi dosegli veliko lahkih košev.

Pohvaliti pa moram skok. Tako v napadu kot v obrambi. Še posebej v napadu so šli fantje agresivno po žogo in po vsakem metu.

Kaj naj bi sporočila ta težko priigrana zmaga v pripravi za današnji dvoboj s Španijo? Ni se treba veliko obremenjevati s Češko, danes je nov dan, nova tekma in nova priložnost. Favoriti nismo, kar je naša prednost in močno sem prepričan, da bo dvoboj s favoritinjo za končno zmagoslavje povsem drugačen. Naši bodo igrali z veliko manj pritiska, pričakujem, da bodo veliko boljši, še zlasti v napadu.

Zanima me, kje vse se skrivajo slovenske rezerve. Vemo, da smo atletska ekipa in da poskušamo uveljaviti hitrost. A sinoči ni šlo. Mar imamo načrt B, C?