Še 7 dni do EP: Pipan se je vrnil

Med pripravami makedonske reprezentance na EP se je selektor Aleš Pipan ustavil tudi v Ljubljani, pri Union Olimpiji.

Objavljeno
28. avgust 2013 17.09
Aleš Pipan na novinarski konferenci Union Olimpije, v Ljubljani 03. Junija 2013.
T. V., šport
T. V., šport

Po vrnitvi s turnirja v Nemčiji, kjer so Makedonci trikrat zmagali, se je njihov selektor Aleš Pipan ustavil tudi v Ljubljani, kjer bo na kratko opravil klubske obveznosti in vodil nekaj treningov Uniona Olimpije. Makedonci so kot eni redkih med 24 udeleženkami EP že končali niz pripravljalnih tekem, pri Olimpiji pa so se te minuli vikend komaj začele.

Za zdaj v moštvu zaradi urejanja dokumentacije še ni ameriških okrepitev, a naj bi Cedric Jackson in Kodi Augustus prispela v prihodnjih dneh. Za pogodbo se pri Unionu Olimpiji pogovarjajo tudi s hrvaškim košarkarjem Paolom Marinellijem in Dragišo Drobnjakom, ki od prvega dne vadi z moštvom.

Bauermann določil

Nemec na poljski klopi Dirk Bauermann je med prvimi določil reprezentanco za EP. Kot zadnjega je s seznama črtal Lukasza Wisniewskija, saj ga je bolj prepričal visoki branilec Adam Waczynski. Poljaki, eni od slovenskih tekmecev v predtekmovanju, bodo v petek igrali še zadnjo pripravljalno tekmo s Turčijo, moštvo pa spremembe lahko doživi le še v primeru poškodbe enega od igralcev. Zasedba za EP: Marcin Gortat, Maciej Lampe, Lukasz Koszarek, Krzysztof Szubarga, Przemyslaw Zamojski, Michal Chylinski, Mateusz Ponitka, Thomas Kelati, Adam Waczyński, Michal Ignerski, Przemyslaw Karnowski in Adam Hrycaniuk.

Španci tudi v drugo

V odštevanju do EP se kar vrstijo napovedi o tesnih izidih na prvenstvu v Sloveniji, razplet zadnjih pripravljalnih tekem pa temu še priliva olja na ogenj. V Franciji sta se namreč pomerili Španija in domača izbrana vrsta, dve od ožjih favoritinj za odličje na EP, gostitelji pa so se povsem enakovredno borili s favoriziranimi Španci in izgubili s 84:85 (Parker 29, Batum 17; M. Gasol 26, Calderon 11, Llull 10). Med tekmo si je poškodoval desni gleženj Tony Parker (na fotografiji desno), ki je včeraj opravil pregled z magnetno resonanco, a njegov nastop na EP ni vprašljiv. Novo zmago je zabeležila Gruzija, s katero se bo Slovenija v Celju pomerila 7. septembra. V tesnem obračunu je s 74:73 ugnala Izrael (Sanikidze 20, Šermadini 19, Tsintsadze 11; Casspi 18, Eliyahu 16).