Slovenci in Grki tolkli rekorde gledanosti

Prireditelji košarkarskega EP zadovoljni s televizijsko gledanostjo, obiskom tekem v živo in prodajo vstopnic.

Objavljeno
16. september 2013 22.41
Eurobasket 2013 Slovenija - Italija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Prireditelji košarkarskega evropskega prvenstva o sporočili, da je sobotna tekma med Slovenijo in Grčijo, s katero si je domača reprezentanca že zagotovila nastop v četrtfinalu, spet postavljala mejnike v gledanosti. Končnico obračuna si je pred malimi zasloni v domovini ogledalo 556.000 gledalcev.

Kot so pojasnili prireditelji eurobasketa, je ta številka predstavljala več kot 75-odstotni delež tistih, ki so bili v sobotnem elitnem večernem terminu pred televizijskimi sprejemniki. Povprečno pa si je zmago Slovenije nad Grčijo na obeh programih (TV Slovenija 2 in Šport TV) ogledalo 411.000 gledalcev, kar je 52,6-odstotni delež gledalcev.

Ob rekordni gledanosti so prireditelji vse bolj zadovoljni tudi z obiskom obračunov v živo. Ob polni zasedenosti slovenskih tekem si je dvoboj Hrvaške in Italije ogledalo 8000 privržencev, vse tekme EP do danes pa skupno 223.000. Do konca prvenstva bi tako lahko padla tudi meja 300.000 obiskovalcev.

Zadovoljiva je tudi prodaja vstopnic. Prodali so jih že več kot načrtovanih 145.000, največ povpraševanja je bilo za tekme skupine F, v kateri igrajo Slovenija, Italija in Hrvaška, manj od načrtovanih pa so prodali v drugi skupini drugega dela.

Za četrtfinalne obračune je na razpolago še dovolj vstopnic, za večerni tekmi sicer manj kot za obe popoldanski, za polfinalni dvoboj pa jih že počasi zmanjkuje, so še sporočili prireditelji. Za finale jih za zdaj ni več, a za vse razprodane tekme obstaja možnost, da bo določeno število vstopnic na voljo še na dan dogodka na blagajni Eventima v Stožicah.