Slovenci za konec priprav proti Francozom

Slovenska košarkarska reprezentanca bo jutri igrala zadnjo pripravljalno tekmo pred EP, njena nasprotnica bo Francija.

Objavljeno
30. avgust 2013 20.36
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Kranjska Gora - Moško košarkarsko reprezentanco jutri čaka še zadnja pripravljalna tekma pred začetkom evropskega prvenstva, ko se bo v Ljubljani pomerila s Francozi (ob 21. uri).

Varovanci Božidarja Maljkovića so na dosedanjih enajstih tekmah izgubili le enkrat, in sicer 11. avgusta proti Srbiji, v soboto pa jih čaka najtežja preizkušnja, saj bodo njihovi nasprotniki evropski podprvaki Francozi. Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da je za to tekmo na voljo še približno 1500 vstopnic.

Dokončno so znane tudi številke, ki jih bodo na svojih dresih nosili slovenski košarkarji. Za razliko od pripravljalnih tekem bosta na evropskem prvenstvu drugačni nosila le Jure Balažič in Zoran Dragić. Prvi si je izbral šestico, slednjemu pa je pripadla številka 12.

Maljković: Francozi so košarkarska velesila

Selektor Božidar Maljković je na današnji novinarski konferenci povedal, da dosedanji rezultati Slovenije niso pomembni, saj se bo treba osredotočiti le na izide na evropskem prvenstvu, še pred tem pa jih čaka težaven preizkus proti košarkarski velesili Franciji.

»Čaka nas še zadnja pripravljalna tekma pred eurobasketom, nasproti pa nam bo stal najmočnejši nasprotnik v letošnjih pripravah. Francozi imajo v letošnji reprezentanci polovico košarkarjev iz lige NBA. So košarkarska velesila. Naše priprave se počasi bližajo koncu. S potekom le teh sem zadovoljen. V dnevih, ki so nam še ostali do prve tekme na evropskem prvenstvu, bomo še naprej pilili posamezne segmente naše igre. Vesel sem, da so vsi košarkarji zdravi. Vsi rezultati, ki smo jih dosegli do sedaj, ne veljajo nič. Pred tekmami na eurobasketu se bo potrebno zbrati in biti povsem osredotočen le na njih.«

Nacbhar: Upam, da bodo tribune polne

Boštjan Nachbar, slovenski reprezentant, je na novinarski konferenci izrazil željo po glasni spodbudi s tribun: Priprave so v celoti uspele. Vse pripravljalne tekme so bile za nas več kot dobrodošle. Potrebovali smo jih, da smo s soigralci prišli do dobre skupne forme. Na zadnji pripravljalni preizkus proti Francozom se podajamo dobro pripravljeni. Končni rezultat na tej tekmi ne bo pomemben, pač pa igra, ki jo bomo prikazali. Veselim se tekme v Stožicah. Verjamem, da bomo tam zaigrali tudi v drugem in tretjem delu eurobasketa. Upam, da bodo na Telemachovem spektaklu tribune dvorane polne ter da bomo lahko košarkarji doživeli pravo vzdušje. Najbolj pomembno bo, da bodo vsi, ki si bodo tekmo ogledali v živo, uživali v njej.«

G. Dragić: Želim si, da ne pride po neljube poškodbe

Slovenski organizator igre Goran Dragić je pred zbranimi novinarji dejal, da v reprezentanci že nestrepno pričakujejo začetek domačega evropskega prvenstva:

»Priprave naše reprezentance so bile dolge in naporne, a na koncu odlično uspele. Vsi smo zdravi in pripravljeni, da se eurobasket začne. Znotraj ekipe smo s fanti ustvarili res dobro vzdušje. Družimo se tudi med prostimi dnevi. To je pozitivna stvar, ki nas krasi kot ekipo. Francija je zelo dobra ekipa. Želim si, da tekmo odigramo po najboljših močeh in da ne pride do kakšne neljube poškodbe, da se bomo lahko potem v miru pripravili na prvo tekmo eurobasketa proti Češki.«