Koš Mirze Teletovića, kakršnih ne vidiš vsak dan

Če drugega ne, ostaja košarkarjem BiH v uteho dejstvo, da je Mirza Teletović prispeval doslej najlepši koš na EP.

Objavljeno
10. september 2013 00.01
Slovenia Basketball Eurobasket
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - V najbolj izenačeni predtekmovalni skupini B na košarkarskem evropskem prvenstvu je v Podmežakli v krogu štirih reprezentanc, ki so zbrale enako število točk (po osem za tri zmage in dva poraza), najkrajšo potegnila izbrana vrsta Bosne in Hercegovine, ki se edina med njimi ni kvalificirala v drugi krog tekmovanja. V zadnjem dvoboju bi morala Litovce ugnati vsaj za 10 točk in čeprav je del tekme dobro kazalo, ji je na koncu spodletelo, zmaga z 78:72 je bila namreč pirova, z njo si košarkarji BiH niso mogli niti najmanj pomagati.

A če drugega ne, je vnovič po učinkovitosti izjemno izstopal Mirza Teletović, član moštva Brooklyn Nets v ligi NBA, ki bo prihodnji torek napolnil 28 let. Vpisal je namreč kar 31 točk (in sedem skokov) ob polovičnem metu iz igre, dobrih pet minut pred koncem dvoboja pa se mu je posrečila tudi bržčas najlepša poteza dosedanjega dela prvenstva. Ob izteku časa za akcijo se je odločil za umirjen met s skoraj polovice igrišča in - zadel. Seveda je dvignil tribune na noge, saj je s tem svoji reprezentanci zagotovil vodstvo, ki jo je še vodilo med najboljših 12 ekip stare celine (72:58), a je v zadnjih petih minutah močno skopnelo, saj so Litovci kmalu zatem zmogli kar devet točk zapored.

Teletović je bil sicer drugi najučinkovitejši igralec prvega dela prvenstva s 105 točkami (povprečno 21 na tekmo), le za eno je zaostal za Švedom Jefferyjem Taylorjem.

V videoposnetku si poglejte izjemen koš reprezentanta BiH Mirze Teletovića.