Lipko s padalom med navijače

Lipko je neprestano v akciji: bil je že v jami, na morju in na Triglavu, včeraj je s padalom doskočil med navijače v Stožicah.

Objavljeno
16. september 2013 01.10
Eurobasket 2013 Slovenija - Italija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Lipko, priljubljena plišasta maskota košarkarskega evropskega prvenstva na slovenskih tleh, ima v teh dneh precej dela. S številnimi akcijami, ki jih je začel že precej pred začetkom letošnjega eurobasketa, se je usedel v srca domačih in tujih navijačev, ki jih zdaj zabava v Stožicah. Počel je že marsikaj: sodeloval je že pri prvi tekmi v zgodovini košarke v naravni jami, navijal je za fante, ki so se merili na valovih slovenskega morja, sam je ponesel žogo na Triglav, včeraj pa so se pri Košarkarski zvezi Slovenije lotili novega podviga. Lipka so posadili v letalo in ga popeljali med oblake, od koder je skočil s padalom in pristal kar v navijaškem središču v Stožicah.

Pred množico navijačev je dokazal, da zanj meje ne obstajajo, seveda je požel gromek aplavz in simpatije številnih radovednežev. Športni privrženci so mu med drugim skandirali tisto ponarodelo »Kdor ne skače, ni Sloven'c!« Prvenstva pa še zdaleč ni konec, Lipko ima še natanko teden dni časa, da si izmisli novo (atr)akcijo in s tem še naprej skrbi za promocijo in mednarodno prepoznavnost eurobasketa 2013 in Slovenije.

V spodnjem videoposnetku si oglejte Lipkov skok s padalom in pristanek med športne privržence v navijaškem središču v Stožicah.