torta za slavljenca Gašperja Vidmarja

Dva slovenska reprezentanta sta v času košarkarskega EP praznovala rojstni dan: Jure Balažič in Gašper Vidmar.

Objavljeno
15. september 2013 13.44
Košarka Slovenija Italija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dva slovenska reprezentanta imata med košarkarskim evropskim prvenstvom še posebej veliko razlogov za židano voljo, saj sta v teh dneh praznovala rojstni dan. Najprej je v četrtek, prav na dan prvega obračuna drugega dela z Italijo, 33 let napolnil 204 cm visoki krilni center Jure Balažič, včeraj - torej na dan dvoboja z Grki - pa je bil 26 let star še 210 cm visoki center Gašper Vidmar.

Priljubljeni Gapi, ki si kruh služi pri Fenerbahčeju, si je najlepše darilo ponudil kar sam s sladko zmago nad Grki (na tribunah Stožic je bilo med tekmo opaziti tudi transparent z napisom »Vse najboljše, Gapi!«), po njej pa so preostali junaki - kot veleva tradicija - pripravili tudi krajše praznovanje, ki so ga zapečatili še s slastno torto.

Sicer je (oziroma bo) imelo ob obeh Slovencih v času eurobasketa rojstni dan še 16 reprezentantov, jutri denimo Britanec Daniel Clark (25 let). Prav zanimivo pa je naključje v finski izbrani vrsti, saj sta isti dan, 6. septembra, praznovala Teemu Ranniko (33 let) in veteran Hanno Möttölä (37 let).

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako so junaki voščili Gašperju Vidmarju za včerajšnji rojstni dan.