Zastor bodo dvignili v središču Ljubljane

Danes ob 21. uri pa se bo tudi uradno dvignil zastor za največji športni dogodek v samostojni Sloveniji.

Objavljeno
03. september 2013 12.59
Eurobasket 2013
T. V., šport
T. V., šport

Ljubljana – Dvorane gostiteljice EP od včeraj s polnimi pljuči dihajo v košarkarskem ritmu, saj so na prizorišča popoldne prispele še zadnje reprezentance in koristile prve minute treninga, danes ob 21. uri pa se bo tudi uradno dvignil zastor za največji športni dogodek v samostojni Sloveniji. Osrednja prireditev bo na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Organizatorji so včeraj doživeli največjo gnečo pri beleženju prihodov z vseh koncev Evrope, saj so prek dneva na brniško in okoliška letališča prispele že vse reprezentance, udeleženke EP, kar je bil prvi pravi test za logistiko prvenstva. Zaradi tega v dvoranah in hotelih, ki jih bodo gostili, že velja poseben režim in omejitve dostopa, povečana pa je tudi varnost.

Prav vsi udeleženci z izjemo Španije, Izraela in Litve so v osrednjih in pomožnih dvoranah tudi že opravili prve treninge, ki bodo denimo danes za zadnja moštva trajali kar do 22.30, medtem ko bodo prvi dvorane zasedli 13 ur prej. Pri tem so se le redke reprezentance odločile povsem zapreti treninge, v Celju denimo za zdaj le Slovenija in Španija, v Kopru presenetljivo le Finska in Švedska.

V odštevanju do sredinih prvih dvobojev sicer ni pričakovati, da se bodo drevi v središču Ljubljane predstavili tudi glavni zvezdniki, a zato organizatorji pričakujejo predstavnike vseh 24 držav udeleženk, FIBA Europe, slovenskega političnega vrha in tudi druge ugledne goste iz tujine. Pri tem obljubljajo sproščen in slabo uro trajajoč otvoritveni program pod taktirko režiserja Jureta Korenca, ki ga bo popestril tudi nastop pevske skupine Perpetum Jazzile.