Zoran Dragić: Če bomo tako nadaljevali, nas ne more nihče ugnati!

Mirza Begić: Odvalil se nam je kamen od srca, saj smo morali po dveh zaporednih porazih pokazati, da smo iz pravega testa.

Objavljeno
13. september 2013 02.18
Košarka Slovenija Italija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Zmaga nad »azzurri« je bila sladka, a - kot se strinjajo slovenski košarkarski reprezentanti - ekipe selektorja Božidarja Maljkovića pred nadaljevanjem drugega dela evropskega prvenstva ne sme ponesti. »Italijani so dokazali, da so izjemna ekipa. Neverjetno natančno so metali trojke in bili do konca v igri za zmago. A smo jih v ključnih trenutkih stisnili in zasluženo zmagali. Dobro vemo, da v tej fazi ni več popravnih izpitov, odlično smo se pripravili na tekmece in - podobno kot proti Španijo - pokazali pravo energijo. Bili smo kot ena velika družina in če bomo tako nadaljevali, nas nihče ne more spraviti na kolena,« je v zanosu takoj po zmagi razpredal eden glavnih junakov Zoran Dragić.

»Bil je zahteven dvoboj, Italijani pa so znova dokazali, da so odlični strelci z razdalje. A ob pomoči fantastične publike smo jih zasluženo spravili na kolena. Dobro smo igrali v obrambi, pomagali drug drugemu, uspešno skakali, si v posameznih napadih priigrali tudi druge in tretje priložnosti. Skratka: igrali smo, kot smo se dogovorili in želeli,« je poudaril Gašper Vidmar.

»Tokrat smo v obrambi pokazali pravi obraz, zlasti v drugem polčasu. Ko smo stopili bolj skupaj, se je tekmecem ustavil met z razdalje, odtlej je bilo vse lažje. Zmogli smo tudi nekaj hitrih protinapadov, ki so bili posledica uspešne obrambe. Znova smo dokazali, da lahko zmagojemo zgolj z maksimalno agresivnim pristopom. Veselim se že prihodnjih dvobojev, ob takšni publiki je res užitek igrati,« se je navijačem poklonil Jaka Blažič.

Mirza Begić pa je dodal: »Italijani so dokazali, da so velika ekipa, predvsem s tem, ker se niso predali niti, ko smo mi prišli do prednosti desetih točk. Brž ko smo se sprostili, so zadeli trojko in se vrnili v igro. Odvalil se nam je velik kamen od srca, saj smo morali po dveh zaporednih porazih v Celju pokazati, da smo iz pravega testa.«