Fabjanova in Brodar državna prvaka v sprintu

Na državnem prvenstvu v sprintu v prosti tehniki, ki je potekal v Kranjski Gori, je v ženski konkurenci zmago slavila Vesna Fabjan, pri moških pa je zmagal Nejc Brodar.

Objavljeno
05. februar 2007 20.55
Nejc Brodar
Kranjska Gora - Najboljši slovenski tekači in tekačice so za hotelom Larix v Kranjski Gori opravili s tekmo državnega prvenstva v sprintu v prosti tehniki. V ženski konkurenci se je naslova veselila Vesna Fabjan (Merkur Kranj) pred Petro Majdič (Atrans Trojane) in Katja Višnar (Bled). Pri moških je prepričljivo zmago slavil Nejc Brodar (Tekač Šk. Loka) pred Blažem Jelencem (Merkur Kranj) in Juretom Tršarjem (Valkarton Logatec).

Majdičevi se je poznala utrujenost

Prireditev je v Kranjski Gori potekala na spodnjem delu smučišča, kjer so prireditelji pripravili približno kilometer dolgo progo s kar nekaj zavoji in vzponi. Pod žarometi se je v ženskem finalu najboljše znašla Fabjanova, ki se je tako veselila prvega članskega naslova državne prvakinje. Fabjanova je v finalu ostro krenila v napad, sledila ji je Višnarjeva, medtem ko je Majdičeva startala nekoliko slabše. V opravičilo slovenski šampionki govori dejstvo, da je minuli konec tekmovala na tekmi svetovnega pokala in se ji nekoliko pozna utrujenost. Kljub temu je Majdičeva na zadnji tretjini proge v finalu še uspela prehiteti Višnarjevo, za Fabjanovo pa ji je zmanjkalo metrov proge in časa, s čimer je 13. naslov prvakinje splaval po vodi.

V moški konkurenci je prepričljivo zmago slavil Nejc Brodar. Zmagal je tako v kvalifikacijah, kot tudi v svoji četrtfinalni in polfinalni skupini, tako da je njegova startna številka ena tudi na koncu potrdila njegovo uvrstitev. Dobro borbo so prikazali tudi njegovi sotekmovalci, na koncu si je drugo mesto pritekel Blaž Jelenc, tretje pa Jure Tršar.

Že v soboto je bilo na Rudnem polju državno prvenstvo na distancah. V konkurenci članov absolutno se je zmage na 15 km v prosti tehniki veselil Nejc Brodar pred Blažem Jelencem in Klemnom Lausegerjem (oba Merkur Kranj). V konkurenci članic absolutno je naslov državne prvakinje slavila Barbara Jezeršek (Merkur Kranj) pred klubsko kolegico Vesno Fabjan in Mirjam Soklič (Gorje).