Farrar na vrhu

Američan Tyler Farrar (Garmin) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Beneluksu, ki šteje tudi za točke Pro Toura. Farrar je na 178 kilometrov dolgi preizkušnji med Ardooiejem in Brusljem v ciljnem sprintu ugnal Hutaroviča in Hagna.

Objavljeno
20. avgust 2009 19.53
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Bruselj - Američan Tyler Farrar (Garmin) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Beneluksu, ki šteje tudi za točke Pro Toura. Farrar, ki je zadržal skupno vodstvo, je na 178 kilometrov dolgi preizkušnji med Ardooiejem in Brusljem v ciljnem sprintu ugnal Belorusa Javgenija Hutaroviča in Norvežana Edvalda Boassona Hagna.

Petindvajsetletni Farrar nadaljuje niz uspehov na dirki. Po drugem mestu v prologu in sredini zmagi v prvi etapi je Američan tudi danes porazil vse tekmece in utrdil skupno vodstvo. "Nikoli si ne bi mislil, da se bo etapa končala s skupinskim sprintom, saj jo je bilo nemogoče imeti ves čas pod nadzorom. Toda do njega je prišlo in zdaj bom naredil vse, kar je v moji moči, da vodstvo tudi zadržim," je dejal Farrar.

 

Etapa je bila sicer precej dinamična, peterica kolesarjev (Juan Jose Haedo, Mathew Hayman, Tanel Kangert, Jeremy Roy in David Deroo) je pobegnila že po 18 kilometrih, toda ni ji uspelo uiti za več kot dve minuti. Pobeg je dokončno padel v vodo 76 km do cilja, nato pa so poskusili tudi drugi kolesarji.

 

Skupinica s Hagnom se je uspešno "odlepila", a ker je bil Norvežan nevaren v skupnem seštevku (pred etapo četrti), glavnina ubežnikom ni dovolila več kot 48 sekund naskoka. Tako se je tudi ta poskus klavrno končal 25 km pred Brusljem. Kljub še nekaterim "skokom" je glavnina v Bruselj pripeljala v skupini, tako da je zmagovalca spet odločil sprint.

 

Edini slovenski predstavnik na dirki Simon Špilak (Lampre) je etapo končal v času zmagovalca, osvojil pa je 46. mesto. Skupno je 38., za vodilnim Farrarjem, ki ima 13 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Hagnom, pa zaostaja 36 sekund.