Favorit Tobias Angerer si najbolj želi štafetno zmago

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju se bo danes začelo s šprintom. Veliki favorit SP med tekači je Tobias Angerer, ki v šprintu ni najmočnejši, zna pa presenetiti, medtem ko je v vseh drugih disciplinah izjemno močan.

Objavljeno
22. februar 2007 15.27
Tobias Angerer
Saporo – Na severu Japonske je prava zima. Na prizorišču 47. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Saporu vsak dan sneži, tako da so še zlasti tekači ves čas pod pritiskom, kakšne maže naj sploh uporabijo za tekme v klasični tehniki. Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je kljub nevšečnostim sproščeno pričakovala današnji prvi nastop, ko je osvojila srebrno kolajno, sinoči pa je potrdila, da bo zagotovo nastopila tudi v jutrišnjem ekipnem šprintu z Vesno Fabjan. Enako sproščen je tudi veliki favorit SP med tekači Tobias Angerer, ki v šprintu ni najmočnejši, zna pa presenetiti, medtem ko je v vseh drugih disciplinah izjemno močan.

Po zmagi na generalki za SP je Angerer z novim zagonom pripotoval v Saporo, kjer se želi ovenčati z zlatimi kolajnami in dokazati, da je ta čas najboljši smučarski tekač na svetu. Športnik iz Vachendorfa si obeta bogat izkupiček. »Pripravljen sem na to, kar me pričakuje v Saporu. Forma je prava, počutim se dobro. Pripravljen sem na breme, ki mi ga nalagajo drugi,« je dejal zmagovalec premiernega Toura de Ski. Uspehu na SP je Angerer v zadnjih dveh tednih podredil vse. V dolini Fiemme si je nabiral moči, poskrbel za potreben mir po napornem dosedanjem delu sezone in z zmago v Changchunu pridobil na samozavesti. Osemindvajsetletni tekač se je pod pritiskom doslej zlomil le enkrat. Na prejšnjem SP v Oberstdorfu je spadal med favorite, vendar nalogi ni bil kos. »Takrat sem želel preveč, vendar sem se veliko naučil. Od takrat sem dozorel in sem bolj trden,« je povedal Angerer, ki ga zlepa ni možno spraviti iz tira.