Federer zmagovalec turnirja v Cincinnatiju

Zmagovalec teniškega turnirja ATP v Cincinnatiju je Švicar Roger Federer. Prvi igralec sveta je bil v današnjem finalu boljši od četrtega nosilca Srba Novaka Đokovića.

Objavljeno
24. avgust 2009 00.21
L.Š./STA
L.Š./STA
Cincinnati - Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega mastersa ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom tri milijone dolarjev. Prvi nosilec in prvi igralec sveta je bil v današnjem finalu po uri in pol igre s 6:1 in 7:5 boljši od četrtega nosilca Srba Novaka Đokovića, ki na poti do finala sicer ni izgubil niti enega niza.

Na poti do finala je Federer s 6:2 in 7:6 (8) izločil tretjega nosilca in branilca naslova Škota Andyja Murrayja, medtem ko je bil Đoković zlahka (6:4, 6:1) boljši od drugega nosilca Španca Rafaela Nadala.

To je za Federerja v petih letih še tretji naslov v Cincinnatiju, saj je omenjeni turnir osvojil tudi v letih 2005 in 2007, skupaj pa 61. v karieri, Đoković pa je bil v Ohiu že lani finalist, a je izgubil proti Murrayju.

Prvi niz je minil povsem v znamenju najboljšega igralca sveta, saj ga je dobil že po 30 minutah igre. V drugem je Srb sicer povedel s 3:0, a ga je Švicar kmalu ujel in mu odvzel servis za vodstvo s 6:5, nato pa je dobil še naslednjo igro - izkoristil je že prvo "meč" žogico - in s tem tudi niz in dvoboj. "Odlično sem začel dvoboj in to mi je dalo elan, da sem ga tudi odločil v svojo korist," je po zmagi dejal Federer, ki je letos že osvojil turnirje v Madridu, Roland Garrosu in Wimbledonu, preden si je konec julija vzel nekaj odmora ob rojstvu dvojčic Myle in Charlene.

Pred zadnjim letošnjim turnirjem za veliki slam, odprtim prvenstvom ZDA, ki se bo začel 31. avgusta, je tako prvi favorit za zmago, poleg tega pa bo na igriščih Flushing Meadowsa lovil še šesti zaporedni naslov.

"Rogerju lahko le čestitam, saj je bil danes zame enostavno predober. Sam zadnja leta v Cincinnatiju vedno dobro nastopam, zato sem prepričan, da bom tu zaigral tudi prihodnje leto
," je po porazu dejal 22-letni Beograjčan, ki si je z uvrstitvijo v finale priigral tudi ček v višini 220.000 dolarjev.