Ferdinanda ne bo proti Sloveniji

Branilec angleške nogometne reprezentance Rio Ferdinand bo zaradi poškodbe moral počivati najmanj štiri tedne, kar pomeni, da ga ne bo na prijateljski tekmi proti Sloveniji (5. september) in proti Hrvaški v kvalifikacijah za SP 2010.

Objavljeno
21. avgust 2009 16.33
P. Z./STA
P. Z./STA
Manchester, Liverpool - Branilec angleškega nogometnega prvaka Manchester Uniteda Rio Ferdinand bo zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišč odsoten mesec dni. Trener rdečih vragov Alex Ferguson je povedal, da si je natrgal mišico na uvodni prvenstveni tekmi premier league proti Birminghamu (1:0).

Ferguson je bil sprva prepričan, da bo Ferdinand moral okrevati le dva tedna, danes pa je dejal: "Žal mi je, a na Ria ne bomo mogli računati vsaj še tri do štiri tedne."

Za Manchester United ga ne bo na tekmah proti Wiganu in Arsenalu, za reprezentanco pa je izgubljen za tekmi proti Sloveniji in Hrvaški, ki bosta v začetku septembra na Wembleyju. "Rdeči vragi" upajo, da bo kmalu nared vsaj Nemanja Vidić, ki je že začel trenirati z moštvom.

Prijateljska tekma med Anglijo in Slovenijo bo 5. septembra, na slovitem Wembleyju pa naj bi bilo tudi kakih 3000 navijačev izbrancev selektorja Matjaža Keka.

Težave v branilskih vrstah pestijo tudi konkurenčni Liverpool, ki je sporočil, da bo danski reprezentant Daniel Agger z igrišč odsoten najmanj šest tednov zaradi operacije hrbta. Liverpool bo v ponedeljek gostoval pri Aston Villi, vprašljiv pa je tudi nastop Slovaka Martina Škrtela. Zato naj bi debitirala nova okrepitev iz Grčije Sotirios Kyrgiakos.