Ferguson »se seli« na tribuno

Angleška nogometna zveza je kaznovala trenerja Manchester Uniteda Alexa Fergusona s prepovedjo vodenja moštva na dveh tekmah, ekipa Liverpoola pa je ostala brez poškodovanega Yossija Beayouna in Alberta Riere.

Objavljeno
12. november 2009 19.23
Ferguson
Da. O./STA
Da. O./STA
Manchester/Liverpool/London - Angleška nogometna zveza (FA) je zaradi ugovarjanja sodniku Alanu Wileyju na tekmi proti Sunderlandu (2:2) kaznovala trenerja angleškega premierligaša Manchester Uniteda Alexa Fergusona s prepovedjo vodenja svojega moštva na štirih oziroma dveh tekmah, če do konca sezone ne bo ponovil incidenta. Vodstvo FA je Fergusonu naložilo tudi denarno kazen v višini 22.000 evrov.

Ferguson je na omenjeni tekmi sodniku Wileyju očital, da je preslabo fizično pripravljen, da bi sodil omenjeno srečanje. Pozneje se mu je opravičil, a je FA Fergusonu prepovedala voditi naslednji dve tekmi, še dve tekmi pa sta na seznamu pogojne kazni, ki ji mora nogometni strateg odslužiti do konca sezone 2010/11.

 

Liverpool brez Benayouna in Riere

 

Trenerju nogometašev Liverpoola Rafi Benitezu bo odmor zaradi reprezentančne akcije prišel še kako prav. Njegovo moštvo se namreč bori s številnimi poškodbami, saj sta se Fernandu Torresu, Glenu Johnsonu in Danielu Aggerju na seznamu poškodovanih pridružila še Izraelec Yossi Benayoun in Španec Albert Riera.

 

Oba sta si na ponedeljkovi prvenstveni tekmi proti Blackburnu (2:2) poškodovala mišico, v klubu pa predvidevajo, da bosta odsotna štiri tedne. Edina dobra stvar za sloviti klub, ki je v zadnjih devetih tekmah le enkrat zmagal, je vrnitev Stevena Gerrarda po težavah z dimljami.


Cudicini poškodovan v prometni nesreči


Trenutno rezervni vratar angleškega nogometnega prvoligaša Tottenham Carlo Cudicini se je poškodoval v prometni nesreči, potem ko je v Londonu s svojim motorjem (BMW) trčil v osebni avtomobil. Italijan, ki je v Tottenham januarja prišel iz Chelseaja, si je, kot poročajo angleški mediji, zlomil obe zapestji in si poškodoval medenico.

 

Zaradi poškodb so ga morali zadržati v bolnišnici. Osebni avtomobil je vozila mlajša ženska, ki pa tako kot njen otrok ni bila poškodovana.

 

"Zaenkrat lahko samo potrdimo, da se je Carlo zapletel v prometno nesrečo. Ne vemo, kako hude so poškodbe in kaj bodo te pomenile za njegovo kariero. K njemu je odšel klubski zdravnik, ki bo pozneje vedel več povedati," so sporočili iz Tottenhama. Povsem možno je, da bo moral Cudicini zaradi nesreče končati kariero, saj je že dopolnil 36 let.