Ferkova šesta med mladinkami

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Avstriji je v veleslalomu deklet zmagala domačinka Nicole Schmidhofer. Od šestih slovenskih tekmovalk se je najbolje odrezala Maruša Ferk, ki je zasedla šesto mesto.

Objavljeno
08. marec 2007 20.01
Maruša Ferk
Altenmarkt - Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Avstriji je v veleslalomu deklet zmagala domačinka Nicole Schmidhofer pred Tino Weirather iz Liechtensteina (+0,30) in rojakinjo Evo-Mario Brem (+0,55). Od šestih slovenskih tekmovalk se je najbolje odrezala Maruša Ferk, ki je zasedla šesto mesto (+1,99), druge naše smučarske pa so osvojile naslednja mesta: 14. Ilka Štuhec (+2,56), 15. Mateja Robnik (+2,63), 18. Lana Grandovec (+3,10), 21. Tesa Herman (+3,34) in 22. Vanja Brodnik (+3,39).

Po prvem nastopu je vodila Schmidhoferjeva pred Bremovo in Weiratherjevo. Robnikova je bila 8. (+1,72), Brodnikova 11. (+2,44), Hermanova 12. (+2,46), Grandovčeva 15. (+2,60), Ferkova 17. (+2,77) in Štuhecova 22. (+3,35).

"V prvem nastopu so vsa naša dekleta malo zaspala. Očitno so slabo ocenila progo, pa tudi v drugem nastopu tega niso mogla popraviti. Tako je tudi Robnikova, ki je bila od naših po prvem nastopu najvišje, na prvi progi smučala premalo napadalno, na drugi pa je napadala, a naredila vrsto napak. Tekmovalne razmere so bile v dežju težke, a pri naših štartnih številkah je bila proga še dobra," je povedal Marko Jurjec, vodja slovenske ženske ekipe na MSP.

Zaradi slabih vremenskih razmer in slabe vidljivosti so danes odpovedali superveleslalom mladincev. Jutri se bo MSP nadaljevalo po sporedu z veleslalomom mladincev in superveleslalomom mladink. Za rešitev superveleslaloma mladincev še ni odločitve. "Za nas bi bila dokončna odpoved superveleslaloma slaba, saj smo največ pričakovali prav od te discipline," je povedal Roman Rozman, vodja slovenske moške ekipe na MSP.