Ferkovi zaradi udarca v glavo teden dni počitka

Maruša Ferk je po današnjem padcu na trenigu že opravila z zdravniškim pregledom. Roka k sreči ni zlomljena, so ji pa zdravniki zaradi močnega udarca v glavo svetovali teden dni počitka.

Objavljeno
21. oktober 2009 22.36
Maruša Ferk
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Ljubljana - Slovenska ženska reprezentanca bo na prvi tekmi svetovnega pokala v Söldnu nastopila brez Maruše Ferk, ki se je danes poškodovala na treningu. Po prihodu domov, je že opravila z zdravniškim pregledom. "Natančno se sploh ne spominjam kaj se je zgodilo a mislim, da sem zaradi preveč direktne linije na količek padla in z glavo močno udarila ob tla. Glede na to, da je bila površina zelo ledena, je bil udarec zelo boleč. Roka k sreči ni zlomljena, imam samo močno odrgnino. Čez dva dni imam naslednji pregled, moram pa po navodilu zdravnikov, zaradi udarca v glavo, počivati vsaj teden dni. Če bo potem vse OK pričakujem, da bom konec prihodnjega tedna že na snegu," je po pregedu povedala dobro razpoložena Maruša.

Tako bodo na prvi letošnji veleslalomski preizkušnji v Söldnu nastopile le Tina Maze, Ana Drev in Katja Jazbec, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

 

Kot je znano, na prvi veleslalomski tekmi svetovnega pokala ne bo nastopil Aleš Gorza, ki se bo zaradi daljše odsotnosti s snega raje pripravljal na nadaljevanje sezone, saj se še ne čuti dovolj konkurenčnega. V nedeljo bo tako na veleslalomu nastopil samo Miha Kürner. Janez Jazbec bo namreč zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane s poškodbo pri smučanju, začetek sezone izpustil.