Ferrari uspešno preizkusil nov dirkalnik

Moštvo formule 1 Ferrari je uspešno preizkusilo nov dirkalnik za prihajajočo sezono - F2007. Na domačem dirkališču v Fioranu je čast prvega preizkusa pripadla Brazilcu Felipeju Massi.

Objavljeno
16. januar 2007 05.40
Felipe Massa
Maranello - Italijansko moštvo formule 1 Ferrari je danes uspešno preizkusilo nov dirkalnik za prihajajočo sezono - F2007. Na domačem dirkališču v Fioranu je čast prvega preizkusa pripadla Brazilcu Felipeju Massi in ne Fincu Kimiju Raikkonenu. Iz boksov je dogajanje na dirkališču spremljal tudi nekdanji prvi voznik Ferrarija in rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Nemec Michael Schumacher.

Schumacher je bil tri mesece po svojem slovesu od dirkanja povsem v soju žarometov, glavna zvezda je bil že na nedeljskem neuradnem testiranju. Osemintridesetletni Nemec se je sicer ob tem skrbno izogibal novinarjem in mikrofone raje prepuščal novima zvezdnikoma italijanskega moštva, Raikkonenu in Massi, s katerima želi Ferrari po dveh letih znova naslov svetovnega prvaka.

Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je pred pričetkom cirkusa v formuli 1 ob tem odločen, da se italijanska ekipa znova vrne na prestol najboljšega. "V sezoni, ki se 18. januarja pričenja v Melbournu, imamo le en cilj: osvojiti naslov svetovnega prvaka. Drugačnega scenarija si sploh ne predstavljam," je ob tem povedal 59-letni Montezemolo in dodal: "Zato potrebujemo zanesljivost, zanesljivost in še enkrat zanesljivost. Če bi bil naš dirkalnik lani od vsega začetka zanesljiv, bi se veselili naslova svetovnih prvakov."

Petindvajsetletnemu Massi je ob tokratni uradni predstavitvi dirkalnika pripadla čast prvega voznika, saj je bil že lani s Schumacherjem jedro moštva. Tudi zato je smel kot prvi preizkusiti bolid. "Prav je, da ga je Masa vozil prvi, saj ga lahko neposredno primerja z lanskim modelom," je ob tem še povedal Montezemolo. Novinec v moštvu Raikkonen bo F2007 lahko preizkusil šele prihajajočo nedeljo, čeprav pa mu Montezemolo napoveduje, da ima velike možnosti, da s Ferrarijem letos osvoji naslov prvaka.