FIA prepolovila kazen Turkom

FIA je prirediteljem dirke za SP formule 1 v Carigradu znižala kazen. FIA je zaradi političnega incidenta po lanski VN Turčije prirediteljem naložila plačilo rekordnih 3,75 milijona evrov kazni, zdaj pa jim je kazen prepolovila.

Objavljeno
29. marec 2007 10.00
Mehmet Ali Talat podeljuje nagrado Felipeju Massi
Ankara - Mednarodna avtomobilistična zveze (FIA) je prirediteljem dirke za svetovno prvenstvo formule 1 v Carigradu znižala kazen. FIA je zaradi političnega incidenta po lanski VN Turčije, ki jo je dobil Brazilec Felipe Massa (Ferrari), prirediteljem naložila plačilo rekordnih 3,75 milijona evrov kazni, zdaj pa jim je kazen prepolovila, so sporočili iz turške avtomobilistične zveze.

FIA je prireditelje kaznovala, ker je 27. avgusta lani pokale najboljšim izročil Mehmet Ali Talat, predsednik samooklicane Republike Severni Ciper, ki jo priznava samo Turčija. Proti takšnemu ravnanju se je nato uradno pritožila Republika Ciper. Krovna avtomobilistična zveza je turške organizatorje opozorila, da športna prizorišča niso primerna za izražanje političnih stališč. Ob denarni kazni, ki jo je določil svet FIA, je Turkom grozila celo izguba dirke za leto 2007.