Figo gre v Savdsko Arabijo

Portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo bo, kot kaže, svoje zadnje trenutke kot aktivni nogometaš preživel v Savdski Arabiji, so danes poročali portugalski mediji.

Objavljeno
27. december 2006 18.35
Luis Figo - bo zbral moči in pokazal, kar zna?
Lizbona - Portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo bo, kot kaže, svoje zadnje trenutke kot aktivni nogometaš preživel v Savdski Arabiji, so danes poročali portugalski mediji. Potem ko mu bo ob koncu leta potekla pogodba z milanskim Interjem, naj bi 34-letni nekdanji kapetan portugalske reprezentance 5. januarja podpisal pogodbo z moštvom Al Ittihad, za enoletno pogodbo pa naj Figo prejel 4,5 milijona evrov.

Potem ko se je letos po končanem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, kjer se je s portugalsko reprezentanco uvrstil v polfinale, poslovil od reprezentančne kariere, je Figo napovedal, da bo še kakšno leto igral le klubski nogomet. Takrat bržkone še ni razmišljal, da se bo razšel z Interjem iz Milana. Trener vodilnega moštva italijanskega prvenstva Roberto Mancini ga je čedalje manj uvrščal v udarno enajsterico, kar nogometašu s takšnim ugledom gotovo ni bilo po godu. V tem najbrž tiči glavni razlog, da si želi Figo zapustiti Milano, za nameček pa je tudi pogodba za nogometaša v poznih igralskih letih finančno nadvse zanimiva.

Figo je profesionalno pot začel leta 1989 v lizbonskem Sportingu, nakar se je leta 1995 za obdobje desetih let preselil v sosednjo Španijo. Po pet let je preživel v obeh največjih španskih klubih - prvih pet v Barceloni, drugih pa v Realu iz Madrida. Zadnji dve leti je branil barve Interja.