Figo ne gre k Ačimoviču

Vodstvo italijanskega nogometnega prvaka, milanskega Interja, je zanikalo namigovanja, da se portugalski zvezdnik Luis Figo seli v Saudsko Arabijo k Al Ittihadu, katerega član je tudi slovenski reprezentant Mile Ačimovič.

Objavljeno
04. januar 2007 13.50
Luis Figo - bo zbral moči in pokazal, kar zna?
Rim - Vodstvo italijanskega nogometnega prvaka, milanskega Interja, je zanikalo namigovanja, da se portugalski zvezdnik Luis Figo seli v Saudsko Arabijo k Al Ittihadu, katerega član je tudi slovenski reprezentant Mile Ačimovič. "Nismo v nobenih pogajanjih z drugimi klubi glede prestopa Luisa Figa. Vesti, ki so se pojavile v zadnjem času, češ da se Figo poslavlja od Interja, so tako popolnoma brezpredmetne," so predstavniki Interja zapisali v sporočilu za javnost.

Al Ittihad je minuli teden zatrjeval, da je 34-letni Figo z njim podpisal enoletno pogodbo, vredno 4,5 milijona evrov, in da naj bi v Saudsko Arabijo prišel 5. januarja. Kljub zanikanju teh trditev pa bi Figa, ki v zadnjem času pod vodstvom Roberta Mancinija ne igra veliko, lahko premamila kakšna druga bogata ponudba. Portugalcu, nekdanjemu najboljšemu nogometašu v Evropi in na svetu, se pogodba izteče konec sezone.

Figo za reprezentanco ne igra več od letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji, pred Interjem pa je branil barve Sportinga Lizbone (1989-1995), Barcelone (1995-2000) in Reala Madrida (2000-2005).

Inter, vodilno moštvo serie A, se trenutno nahaja na pripravah v Bahrajnu in bo v soboto odigral prijateljsko tekmo s tamkajšnjo reprezentanco.