Finale letos brez branilcev naslova

V Tivoliju se bo med ZM Olimpijo in Banque Royale Slavijo začel boj za naslov najboljšega v državi. Acroni Jesenice ne bodo ponovile lanskoletnega uspeha, saj so bile v drugem delu DP šele tretje.

Objavljeno
16. marec 2007 08.31
Banque Royale Slavija - Zavarovalnica Maribor Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ljubljana - Z večerno tekmo v dvorani Tivoli med Zavarovalnico Mariborom Olimpijo in Banque Royale Slavijo, najboljšima ekipama drugega dela državnega prvenstva v hokeju, se bo začel boj za 16. naslov prvaka v samostojni Sloveniji. Branilci naslova, hokejisti Acroni Jesenic, so bili letos šele tretji v drugem delu DP in so ostali brez možnosti za ponovitev uspeha.

Vse finalne tekme bodo zaradi prenove zaloške dvorane v Tivoliju

Favoriti v finalu DP so hokejisti iz Tivolija, ki so bili v drugem delu prvenstva prepričljivo boljši od Založanov, imeli pa bodo tudi prednost domačega terena. Uradno so si Ljubljančani s prvim mestom po drugem delu priborili tudi prednost domačega ledu, kar pa nima posebnega pomena, saj bodo vse finalne tekme zaradi prenove zaloške dvorane v Tivoliju. Le morebitna odločilna sedma - ekipi igrata na štiri zmage - bo na nevtralnem terenu.

Bo Slavija v četrto uspešnejša?


Slavija je letos četrtič v finalu, v dosedanjih treh nastopih pa ji še nikoli ni uspelo osvojiti naslova najboljšega v državi; igralci iz Zaloga so bili poraženi tudi v lanski finalni seriji z Jeseničani. Olimpija je spet v finalu po letu premora, lani je sploh prvič ostala brez odločilnih bojev in bila le tretja v DP, doslej pa ima v svoji zbirki deset zaporednih slovenskih "zvezdic" med leti 1995 in 2004.

Po današnji prvi finalni tekmi bo že v soboto, 17. marca, na sporedu druga, tretja bo v sredo, 21., četrta pa v petek, 23. marca. Če prvak takrat še ne bo znan, pa bodo igrali še v nedeljo in ponedeljek, 25. in 26. marca, dokončno pa bo razplet znan po morebitni sedmi tekmi 29. marca.