Finski blisk spet udaril

Hokejisti Anaheima nadaljujejo z odličnimi predstavami v NHL. Na krilih Finca Teemuja Selanneja, ki je dosegel oba gola, so v gosteh premagali Atlanto z 2:1.

Objavljeno
14. december 2006 11.01
Colorado Avalanche : St. Louis Blues - 4:1
Atlanta – Hokejisti Anaheima nadaljujejo z odličnimi predstavami v severnoameriški ligi NHL. V noči na četrtek je Anaheim na krilih Finca Teemuja Selanneja, ki je dosegel oba gola, v gosteh premagal Atlanto z 2:1. Pittsburgh je prerešetal mrežo Philadelphie in slavil z 8:4, Colorado pa je s 4:1 odpravil St. Louis.

"Finski blisk" Selanne v tej sezoni igra v izjemni formi. Skupaj s soigralci iz Anaheima je krepko na prvem mestu lige NHL, na zadnjih 15 tekmah pa je prav tolikokrat zadel mrežo tekmecev. Skupno je že presegel mejo 500 golov v NHL, le redke pa je dosegel na tako lahek način kot odločilnega v Atlanti. Potem ko je prvič zadel v drugi tretjini, so gostitelji preko Nika Kapanena izenačili v 52. minuti. Selanne je le slabo minuto zatem odločil tekmo, ko je izkoristil veliko napako Atlantine obrambe, ki ga je pustila povsem samega. "Bil sem prav šokiran. Bilo je, kot bi igrali v kakšni mladinski ligi," je pojasnil Selanne. Anaheimu je prav tako uspelo izboljšati točkovni zbir s 15 tekem na gostujočem ledu. Doslej so rekord s 25 točkami držali hokejisti Detroita iz sezone 1951/52, zdaj pa so jih za točko prehiteli Racmani.

Osebni rekord je ob zmagi Pittsburgha nad Philadelphio dosegel eden največjih upov lige NHL Sidney Crosby. Za 14. zmago Pingvinov v sezoni je mladi Kanadčan prispeval kar šest točk. Enkrat je zadel, kar petkrat pa je uspešno podal soigralcem. S tem se je tudi prebil na prvo mesto najučinkovitejših igralcev v ligi (47 točk), saj je zbral tri točke več od najbližjega zasledovalca Čeha Jaromirja Jagra (New York Rangers). Ob Crosbyjevem rekordu je Sergej Gončar dosegel dva gola in tri podaje, Ryan Malone (tudi slednja sta dosegla osebna rekorda) je dodal še gol in tri podaje,"posel"pa je dokončal Mark Recchi z golom in podajo. Letalci so izgubili petič zapored in so najslabša ekipa vzhodne konference.

Colorado se je najprej znašel v zaostanku, toda v drugi in tretji tretjini je z zadetki Milana Hejduka, Paula Stastnyja, Pierra Turgeona in Joa Sakica Bluesu kljub novemu trenerju Andyju Murrayju zadal deveti zaporedni poraz. Velik delež k zmagi je s 25 obrambami prispeval tudi vratar Peter Budaj. Edini gol za St. Louis je zabil Jamal Mayers.

Izidi:
Atlanta Thrashers - Anaheim Ducks 1:2
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 8:4
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 4:1