Fisichella tudi uradno član »rdečih«

Ferrari je tudi uradno predstavil svojega novega voznika Giancarla Fisichello. Ta ni skrival navdušenja in je prepričan, da se bo odločitev vodilnih pri italijanskemu moštvu obrestovala.

Objavljeno
07. september 2009 19.23
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Rim - Potem ko sta se moštvi formule 1 Ferrari in Force India pred dnevi dogovorili za selitev italijanskega voznika Giancarla Fisichelle k rdečim iz Maranella, je Ferrari danes svojega novega voznika tudi uradno predstavil. Fisichella bo za volanom prvič sedel prav na domači dirki za VN Italije konec tedna v Monzi.

"Uresničile so se mi sanje, ki so bile videti že neuresničljive. Kariero v formuli 1 sem začel leta 1996 v Minardiju in v teh 14 letih sem že obupal, da bom kdaj sedel v Ferrariju. A zdaj sem tu in za nameček bom začel na domači dirki v Monzi," navdušenja ni skrival 36-letni Rimljan.

"Fisico" se je zahvalil za zaupanje predsedniku Ferrarija Luci di Montezemolu. "Prepričan sem, da se bo njegova odločitev obrestovala. Poskušal bom izpolniti pričakovanja, ki jih je moštvo pokazalo, ko mi je ponudilo mesto dirkača," je na predstavitvi na Ferrarijevi testni stezi v Fioranu še dodal Fisichella.

Novopečeni Ferrarijev drugi voznik - do konca sezone bo nadomeščal Brazilca Felipeja Masso, ki se je poškodoval na julijski dirki na Madžarskem - zelo dobro pozna stezo v Monzi, saj na njej nastopa že od leta 1992. "Monze se ne bojim. Tam sem nastopal še s formulo 3, tako da stezo dobro poznam, kar mi bo pomagalo. Tudi na vožnjo s Ferrarijem sem se že navadil v simulatorju in zdi se mi, kot da sem že od nekdaj za volanom tega dirkalnika," je žarel Fisichella.

Fisichella je dolgoletni član karavane formule 1. Ima tri zmage, z Jordanom leta 2003 in z Renaultom leta 2005 in 2006. V zadnjih dveh sezonah je vozil za moštvo Force India in prav na zadnji dirki v Belgiji pripravil veliko presenečenje, ko je z dotlej nekonkurenčnim dirkalnikom osvojil drugo mesto.