Fisichelli zelena luč za Ferrarija

Moštvo F1 Force India je svojemu dirkaču, Giancarlu Fisichelli, dovolilo oditi k Ferrariju. Slednji je mrzlično iskal ustrezno zamenjavo za poškodovanega Felipeja Masso, saj se prvi "nadomestni voznik" Luca Badoer ni izkazal.

Objavljeno
03. september 2009 18.51
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Maranello - Moštvo formule 1 Force India je svojemu dirkaču, Italijanu Giancarlu Fisichelli, dovolilo oditi k tekmecu Ferrariju. Slednji je mrzlično iskal ustrezno zamenjavo za poškodovanega Brazilca Felipeja Masso, saj se prvi "nadomestni voznik" Luca Badoer ni izkazal.

"Giancarlo in njegovi zastopniki so me včeraj seznanili s predlogom Ferrarija. Za vsakega italijanskega dirkača je sedež pri Ferrariju izpolnitev sanj in pri Giancarlu ni nič drugače. Nihče ne sme ovirati tega. Še več, to bo Giancarlu zagotovilo tudi dolgoročno pogodbo s Ferrarijem in bilo bi res napak to ogroziti. Posebej zaradi tega, ker je Giancarlo toliko prinesel naši ekipi,"
je dejal šef moštva Force India Vijay Mallya in pojasnil, da za prestop k Ferrariju ni zahteval nobene odškodnine.

Fisichella bo svoj krstni nastop v rdečem dirkalniku doživel že 13. septembra, ko je na sporedu njegova domača dirka v Monzi, pa so popoldan potrdili tudi v moštvu iz Maranella. Fisichella bo v drugem Ferrariju zamenjal Luco Badoerja, ki je sedel v drugega Ferrarija 25. julija po hudi nesreči Felipeja Masse, a se na dirkah v španski Valencii in belgijskem Spaju ni izkazal, zato so zanj poiskali zamenjavo.