Flander deveti v Landgraafu

Na uvodni preizkušnji sezone v deskanju na snegu se je od Slovencev v finale uvrstil le Rok Flander. Skozi kvalifikacije se je prebil z najboljšim časom, na koncu pa zasedel deveto mesto.

Objavljeno
09. oktober 2009 22.06
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Landgraaf - Deskarji na snegu v alpskih disciplinah so sezono začeli s paralelnim slalomom v nizozemski dvorani v Landgraafu. Prvo preizkušnjo je dobil Avstrijec Benjamin Karl, drugo mesto je zasedel francoski veteran Mathieu Bozzetto, tretje pa Kanadčan J. J. Anderson. Edini slovenski predstavnik v finalu Rok Flander je zasedel deveto mesto.

 

Flander je bil najhitrejši v kvalifikacijah, nato pa ga je v prvem krogu izločilnih bojev izločil Američan Vic Wild. Jernej Demšar je bil 18., Jure Hafner 21., Rok Marguč 30., Izidor Šušteršič pa je ostal brez uvrstitve. Edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je zasedla 36. mesto, v ženski konkurenci je zmagala Nemka Amelie Kober.

 

"Ne morem reči, da nisem bil razočaran, toda razočaranje sem hitro prebolel. Od tekme nisem veliko pričakoval, toda, ko si enkrat najboljši v kvalifikacijah, pričakuješ več kot poraz v prvem krogu finala. Menim, da sem pregorel psihološko, bil sem premalo sproščen, toda poskušal si bom dopovedati, da sem s kvalifikacijami dokazal, da sem dober. V dvoboju z Američanom, ki gotovo ni boljši, sem želel preveč, zato sem že v prvi vožnji pri šestih vratcih zletel s proge. V nadaljevanju sem hotel napako popraviti, toda storil sem še več napak," je dejal Flander, ki meni, da slovenski nastopi niso pokazali realnega stanja, ki se je napovedoval na treningih: "Od vseh sem pričakoval več. Vsi smo pregoreli na psihološki ravni."

 

Nekdanjega svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu izidi niso presenetili. Kot sam pravi, so na vrhu tisti, ki jih je pričakoval, z eno samo izjemo, med najboljšimi manjka sam: "Prepričan sem, da sem v veleslalomu boljši kot v slalomu. Zato me dosežek v Landgraafu, ki že tako ali tako ni moje najbolj priljubljeno prizorišče, ne skrbi."