Flander noče biti zloben fant

S tekem svetovnega pokala v olimpijski Bardonecchii se slovenski deskarji niso vrnili najboljše volje. Še vedno so pod vtisom krivice, ki se je zgodila svetovnemu prvaku Flandru.

Objavljeno
05. februar 2007 14.06
Rok Flander
Ljubljana - S tekem svetovnega pokala v olimpijski Bardonecchii se slovenski deskarji, predvsem alpski del reprezentance, niso vrnili najboljše volje. Čeprav so bili dosežki ekipe v paralelnem veleslalomu izvrstni, Izidor Šušteršič je bil peti, Žan Košir osmi, Rok Flander deveti in Rok Marguč 13., pa so še vsi pod vtisom krivice, ki se je zgodila svetovnemu prvaku Roku Flandru. Tekmovalcu, ki se bori za visoke uvrstitve v svetovnem pokalu, so namreč v dvoboju z rojakom Koširjem neupravičeno pripisali napako, kar ga je stalo uvrstitve med najboljše.

"Mojo pritožbo, za katero imam trdne argumente, so na samem prizorišču zavrnili, pritožil sem se še na Mednarodno smučarsko zvezo (FIS). Tekme se sicer ne da več razveljaviti, tako da se bom zadovoljil z opravičilom. Ker je bila v igri tudi denarna nagrada, sem razmišljal tudi, da bi zahteval odškodnino, a se za to na koncu nisem odločil. Želim si tekmovati do naslednjih olimpijskih iger, zato nočem izpasti zloben fant," je dejal Flander, ki bo zdaj poskušal pozabiti na krivico in se zbrati za naslednje tekme.

Naslednja bo že v petek v ruskem Šukolovem, kjer se bodo tekmovalci merili v paralelnem slalomu. To bo tudi zadnja evropska tekma, potem se bo karavana preselila na Japonsko in v Južno Korejo, zaključek svetovnega pokala pa bo v Kanadi. Flander v svetovnem pokalu še ni izgubil možnosti vsaj za skupno drugo mesto in ostaja optimist: "Ne bi napovedoval rezultatov, saj je tudi tekma v Bardonecchii pokazala, kako nepredvidljiv je naš šport. A upanja na zmage nisem izgubil, kakor se ne odrekam tudi boju za drugo, mogoče pa tudi za prvo mesto. Avstrijec Sigi Grabner, drugi v svetovnem pokalu, trenutno ni prepričljiv, v posebno dobri formi pa ni niti vodilni Simon Schoch. Prav zaradi tega sem bil po škandalu na olimpijski progi še bolj jezen. Poskušal bom zadržati mir in se maščevati z novimi uspehi. Prva priložnost bo že v Rusiji, kjer sem lani odlično tekmoval. Zasedel sem sedmo mesto, četrtfinalni dvoboj proti poznejšemu finalistu Mathieuju Bozzettoju sem izgubil za stotinko sekunde."

Poleg Flandra bodo v Rusijo in pozneje v Azijo in ZDA odpotovali tudi vsi drugi reprezentanti, le Glorija Kotnik bo tekmovala le še v Šokolovem. Med najbolj motiviranimi Slovenci bo v nadaljevanju gotovo Šušteršič, ki je letos sicer v Flandrovi senci, a ima tudi sam za sabo izvrstno sezono: "Dovolj imam četrtih in petih mest, želim med prve tri. Zmožen sem tudi zmagati. Res pa je, da mi zmanjkuje časa, da to dokažem. V kvalifikacijah v Bardonecchii sem bil z neprepričljivo vožnjo četrti, v četrtfinalu pa bi premagal tudi Schocha, če ne bi v prvi vožnji storil napake."