Flander tretji, Marguč četrti

Uspeh kariere pa je na zadnjem letošnjem paralelnem slalomu za svetovni pokal zabeležil Marguč, ki do te tekme še nikoli ni nastopil v finalu paralelnega slaloma, v veleslalomu pa je bil najboljši osmi.

Objavljeno
09. februar 2007 22.20
Rok Flander
Moskva - V ruskem Šukolovem so se deskarji na snegu merili v zadnjem letošnjem paralelnem slalomu za svetovni pokal. Nočno tekmo je dobil Švicar Marc Iselin, drugi je bil Kanadčan Matthew Morison, tretji pa najboljši Slovenec Rok Flander, ki je v malem finalu ugnal reprezentančnega kolega Roka Marguča. Slednji si je je s četrtim mestom priboril uspeh kariere. Jernej Demšar je bil 16., Žan Košir 25., Izidor Šušteršič pa 36.

Pri ženskah je bila najboljša svetovna prvakinja Avstrijka Heidi Neururer pred rojakinjo Doresio Krings, tretje mesto je zasedla Nemka Amelie Kober. Edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je zasedla 25. mesto.

Flander ostaja v boju za najvišja mesta v svetovnem pokalu

V svetovnem pokalu je Rok Flander obdržal tretje mesto, približal pa se je vodilnima Simonu Schochu, ki ga je v Rusiji v osmini finala z dvema tesnima zmagama presenetljivo izločil Marguč, in Avstrijcu Sigiju Grabnerju (tokrat deveti in deseti), tako da boj za najvišja mesta pred veleslalomskimi tekmami na Japonskem, v Južni Koreji in Kanadi ostaja odprt.

Flander, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, je v Rusiji zapravil veliko priložnost za novo zmago. V kvalifikacijah je bil sicer četrti, nato pa pokazal nekaj odličnih voženj ter premagal Rusa Denisa Salagejeva in Aleksandra Belkina. V polfinalu ga je čakal Iselin, po prvi vožnji je kazalo na gladko zmago Slovenca, ki pa je v drugi napravil napako, končal v snegu, tekmecu pa dovolil, da se je sprehodil do zmage.

"Danes sem bil briljanten. Za vožnje so me pohvalili tudi največji konkurenti, žal pa spet ni šlo brez napake. Za to je krivo dejstvo, da sem si zaradi naglice površno zapel čevelj. Mudilo se mi je na start, pozabil sem na spodnjo zaponko in že v prvem zavoju sem imel peto v zraku. Čeprav sem zapravil priložnost, nisem razočaran. Prav nasprotno. Po vsem, kar se mi je v zadnjem času dogajalo sem zadovoljen, da sem se uspel zbrati in v deskanju sem spet neznansko užival. V boju za kolajne skupnega seštevka ostajam optimist. Schoch in Grabner sta bila za mano, pri tem ima zasluge tudi Marguč, ki je danes opravil odlično delo," je bil po tekmi zgovoren bronasti s svetovnega prvenstva v tej disciplini.

Marguč dosegel uspeh kariere

Uspeh kariere je zabeležil nekdanji mladinski svetovni podprvak Marguč. Študentski svetovni prvak do tej tekme še nikoli ni nastopil v finalu paralelnega slaloma, v veleslalomu pa je bil najboljši osmi. Potem ko je v kvalifikacijah zasedel 15. mesto, je v osmini finala premagal Schocha, nato pa še gladko Avstrijca Andreasa Prommeggerja. V polfinalu ga je ustavil Morison, ki je bil boljši na obeh progah.

Slovenski uspeh je s 16. mestom in z nekaj sreče (finala se je dokopal skozi šivankino oko) zaokrožil še en mladi slovenski tekmovalec Jernej Demšar, ki je prav tako zabeležil najboljšo uvrstitev v karieri, doslej se še v svetovnem pokalu nikoli ni uvrstil v finale.

Izidi paralelnega slaloma za svetovni pokal v Šukolovem:

- moški:
1. Marc Iselin (Švi)
2. Matthew Morison (Kan)
3. Rok Flander (Slo)
4. Rok Marguč (Slo)
5. Michael Lambert (Kan)
6. Justin Reiter (ZDA)
7. Andreas Prommegger (Avt)
8. Aleksander Belkin (Rus)
9. Simon Schoch (Švi)
10. Sigi Grabner (Avt)
...
16. Jernej Demšar (Slo)
25. Žan Košir (Slo)
36. Izidor Šušteršič (Slo)

- ženske:
1. Heidi Neururer (Avt)
2. Doresia Krings (Avt)
3. Amelie Kober (Nem)
4. Isabella Laboeck (Nem)
5. Selina Joerg (Nem)
6. Michelle Gorgone (ZDA)
7. Doris Guenther (Avt)
8. Heidi Krings (Avt)
9. Marion Kreiner (Avt)
10. Caroline Calve (Kan)