Forsberg zapustil barko, Philadelphia izgubila

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali sedem tekem. Štiri moštva so morala na domačem ledu priznati premoč gostom.

Objavljeno
16. februar 2007 12.53
NHL
Philadelphia - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali sedem tekem. Štiri moštva so morala na domačem ledu priznati premoč gostom. Tako je Carolina z 1:4 klonila proti New York Rangers, Philadelphia je z 2:4 izgubila proti Torontu, Calgary je bil s 5:7 slabši od Colorada, Phoenix se je še nekako upiral Anaheimu, a na koncu po podaljšku le moral priznati poraz s 4:5. Buffalo je po dodatnih minutah z 2:1 premagal Edmonton, Tampa Bay je bil s 3:2 po kazenskih strelih boljši od Washingtona, ekipa New York Islanders pa je v rednem delu s 4:1 premagala Boston.

V Buffalu, ki je po podaljšku z 2:1 premagal Edmonton, je Daniel Briere zadel po 62 sekundah podaljšanega dela. Prvi zadetek za zmagovalce je sicer prispeval Maksim Afinogenov, medtem ko je častni zadetek za Edmonton uspel Shawnu Horcoffu.

Ekipa Caroline je morala doma priznati visok poraz Rangerjem iz New Yorka. Ti so slavili zmago s kar 4:1, med strelce pa so se vpisali Karel Rachunek, Michael Nylander, Brendan Shanahan in Pascal Dupuis, medtem ko je edini gol za gostitelje prispeval Andrew Ladd.

Za gol manj je doma izgubila Philadelphia, semafor je po koncu srečanja pokazal 2:4 v korist gostov iz Toronta. Za zmagovalce so gole vknjižili Mats Sundin, Jeff O'Neill, Niki Antropov in Carlo Colaiacovo, medtem ko je za Letalce olajševalna okoliščina ta, da so igrali brez kapetana Petra Forsberga, ki je tik pred tekmo ekipo zapustil in odšel v moštvo Nashville Predators. V zameno zanj je Philadelphia dobila Scottieja Upshalla, Ryana Parenta in možnost izbire dveh igralcev na naboru. Za poražence sta gola prispevala Simon Gagne in Mike Knuble.

New York Islanders so s 4:1 doma premagali Boston, zadetke za domače pa so prispevali Mike Sillinger, Jeff Tambellini in Randy Robitaille, slednji je bil uspešen s kar dvema, od katerih je zadnji zadel nebranjeno mrežo Bostona. Častni zadetek za poražence je prispeval Glen Murray.