Branilka naslova klonila proti Dementjevi

Uvodni obračun turnirja v Dohi je pripadel Belorusinji Viktoriji Azarenki, ki je s 6:2 in 6:3 suvereno odpravila Srbkinjo Jeleno Janković. V drugi skupini se je zmage veselila Rusinja Jelena Dementjeva, zadnji dvoboj dneva pa je pripadel Sereni Williams.

Objavljeno
27. oktober 2009 18.48
Da. O.
Da. O.
Doha - Šesta igralka sveta Viktorija Azarenka je v prvem krogu turnirja najboljših teniških igralk sveta v beli skupini ugnala Srbkinjo Jeleno Janković (6:2, 6:3). Azarenka je bolje odprla srečanje, saj ji je break že na začetku srečanja. Prvi niz je bil v znamenju Belorusinje, ki ga je suvereno zaključila z izidom 6:2. Drugi niz je bil vsaj do izida 3:3 bolj izenačen, vendar so številne napake Jankovićeve omogočile Azarenki, da je set mirno zaključila z 6:3.


"Že pred tekmo sem si zarisala plan igre in ga tudi dosledno upoštevala. Bila sem tudi zelo spočita, saj nisem nastopala že zadnja dva tedna", se je zmage veselila Azarenka. O premoči Azarenke govori tudi podatek, da je imela le 15 neizsiljenih napak, medtem ko jih je njena nasprotnica napravila kar 33. 

 

"Mučila sem se skozi celotno tekmo. Moja igra je razpadla, saj sem napravila bistveno preveč neizsiljenih napak. Upam, da bom jutri igrala bolje, vsekakor pa bom na tem turnirju dala vse od sebe", je bila iskrena Jankovićeva. Azarenka je poleg Svetlane Kuznjecove edina igralka, ki prvič nastopa na turnirju v Dohi.

 

V kostanjevi skupini zmaga Dementieve

 

Prvi dvoboj kostanjeve skupine je pripadel Rusinji Jeleni Dementjevi, ki pa je zmago nad branilko naslova Američanko Venus Williams slavila šele po podaljšani igri (3:6, 7:6, 6.2).

 

Prvi set je po 38. minutah igre pripadel Venus Williams, ki ji je break uspel že v drugi igri. Drugi niz je bil, podobno kot v beli skupini bolj izenačen, saj ga je Dementjeva dobila šele po "tie breaku" (7:6), končne zmage pa se je veselila trdoživa Dementjeva. Venus bo morala v naslednjem dvoboju ugnati sestro Sereno, če želi še naprej upati na napredovanje v tem turnirju.

 

V zadnjem obračunu dneva pa sta se pomerili Američanka Serena Williams in Rusinja Svetlana Kuznjecova. Dvoboj je dobila prva s 7:6 in 7:5.